Kinijos aukso laikai baigėsi: gamyklos keliasi į kitas valstybes  (32)

Naujienų agentūra Reuters, kalbėdama apie kontraktinio gamintojo Foxconn problemas, teigia, kad per artimiausius metus Kinija sulauks žymiai mažiau gamintojų, kurie šioje šalyje norėtų statyti savo gamyklas, taip siekiant išnaudoti palankų finansinį klimatą ir sumažinti gamybines išlaidas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pati Foxconn ketina plėsti savo gamybinius pajėgumus Š. Amerikoje. Tai leis gamybą priartinti prie vartotojų ir vienos pagrindinių savo produkcijos realizavimo rinkų, taip pat supaprastinti kai kurias importo procedūras.

Be Š. Amerikos rinkos daug vilčių siejama su Indonezija, teigia Foxconn vadovybė. Visų pirma, pati šalis turi labai didelį vartotojų skaičių. Antra, čia yra nemažai kvalifikuotų specialistų, kurie galėtų dirbti kompanijos gamyklose. Trečia, niekam ne paslaptis, kad čia išlaidos darbo jėgai yra mažesnės, nei toje pačioje Kinijoje.

Būtent Indonezijai, kompanijos Foxconn atstovų nuomone, yra lemta pakeisti Kiniją sąraše tų šalių, kuriose patogiausia ir naudingiausia kurti gamybinius pajėgumus.

Priminsime, kad P. Korėjos kompanija Samsung taip pat po truputį mažina gamybinių pajėgumų dydį Kinijos teritorijoje dėl nuolat brangstančios darbo jėgos ir kitų su darbo santykiais susijusių aspektų. Korėjiečių korporacija šiuo metu daugumą mobilių įrenginių ketina gaminti Vietname, į kurį jau investuota keletas milijardų dolerių.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (32)