Prekyboje pasirodė WD kieti diskai su helio dujomis  (0)

Kompanijos Western Digital (WD) atstovai per ketvirčio konferenciją gana aiškiai pabrėžė, kad helio dujomis užpildyti kieti diskai, pardavinėjami su prekiniu ženklu Hitachi, yra tiekiami tik rinktiniams klientams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš esmės, šie kieti diskai vis dar turi statusą „eksperimentiniai“, nors ir gaminami serijiniu būdu. Helio naudojimas vietoj įprastos oro aplinkos leidžia sumažinti atstumus tarp magnetinių plokštelių, darbines temperatūras bei energijos suvartojimo lygį.

Bet kokiu atveju, el. parduotuvėje Amazon šiuo metu galima visiškai laisvai įsigyti heliu pripildytų kietų diskų HGST Ultrastar He6, kurių talpa sudaro 6 TB, o naudojama sąsaja – SATA-III (6.0 Gbps). Sparta sudaro 7200 aps./min., spartinančioji atmintis – 64 MB. Už tokį malonumą teks atiduoti $798 (apie 2030 lt).

Lyginant pastarojo kaupiklio vieno gigabaito kainą, pavyzdžiui, su 4 TB talpos modeliais, naujieji helio HDD atrodo tarsi būtų pagaminti iš aukso – už minėtą kainą galima įsigyti keturis 4 TB kietus diskus. Antra vertus, tai yra vieninteliai rinkoje 6 TB talpos sprendimai.

Kompanija Seagate savo atsakymą 6 TB pavidalu turėtų pristatyti tik šių metų II ketvirtyje, taigi iki to laiko Western Digital turi visus šansus užsidirbti daugiau, kol konkurencinė aplinka tai leidžia.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(1)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: