Ar nuo liepos Lietuvos keliuose ims mažėti „skenduolių“ ir lūženų?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nerkus 2014-02-03 09:02
Apie mašinas iš Amerikos truputi ne taip rašo. Pats pirkau mašiną iš Copart aukciono. Taip, mašina buvo mušta, bet mušta nedaug į galą ir visos pagalvės sveikos. Atremontavo geras meistras ir jau 5 metus važinėju be problemų. Taip pat žinau žmonių kurie patys ar per tarpininkus pirko sau mašinas iš Amerikos ir jie tikrai nepirko tokių kurios buvo visiškai sudaužytos. Todėl netikiu, kad iš Amerikos 97 proc mašinų visiški laužai. Manau, kad iš ten laužų degokai mažiau nei atvežamų iš Europos, nes pirkdamas mašiną atplukdytą iš Amerikos gali pasižiūrėti jos istoriją ir tada spręsti. O perkant iš Europos jokių istorijų nebūna tik serviso knygelė, kuria nelabai galima pasitikėti. Amerikoj jei mašina stipriai mušta, tai išmokamas draudimas už visą mašiną ir dažniausia ją pardavinėja draudimo kompanija. Pagal dokumentus tu tokios mašinos negalėsi priregistruoti, nes parduodant išrašo tokius dokumentus, kad nepriregistruosi niekur mašinos. Na nebent dabar per tuos metus kas nors pasikeitė ir pradėjo plukdyti viską į Lietuvą:) O jei nori nusipirkti gerą mašiną europoje, tai eini į Vokietijos oficialių servisų tinklapius ir renkiesi naudotas mašinas. Aišku ten bus mašinos kurios būna važiavusios po 30Kkm per metus (į Lietuvą atvarytų būna 15Kkm per metus), kaina Vokietijoje būna +5000-10000lt didesnė už gerokai mažesnės ridos mašinas Lietuvoje. Aišku jei kalbama apie nebrangios mašinos pirkimą, tai jau reikia Lietuvos pirkti ir tikėtis, kad nusipirksi laimingai:)
Arthuras 2014-02-03 10:55
Su tais automobiliais iš JAV... Kaip gali apsimokėti vos vos daužta automobilį varyti į Europą, mokėti PVM, muitus nuo jos rinkos kainos ir kad sutaisius, ji vis tiek būtų pigesnė, nei europinė? Kurioje vietoje kažką praleidžiu?
mental1ty 2014-02-03 14:11
Turbūt jei jos daužtos, tai deklaruoja metalo laužo kaina, todėl visi mokesčiai už 1000 litų vertą automobilį-metalo laužą tampa nykstamai maži?
Arthuras 2014-02-03 14:16
Tai čia yra tiesiog mokesčių nemokėjimas, arba kitaip - vagystė. Ir muitinė tikrai žino ir gali patikrinti apytikslę rinkos kainą. Turi turėti pažįstamų ar pan., kad normalų automobilį nurašytų kaip metalo laužą. Tai gal nors girtis nereikia, tuomet?..
Simplicity 2014-02-03 16:18
Iš JAV grįžta mušti, lupti ar skendę. Kitaip tikrai neapsimoka, nes Europoje nupirksi pigiau. Net pasėmęs sveiką automobilį turėsi sudėti europinius žibintus, susimokėti importo mokesčius. Pažįstami Lietuvoje užsiima automobilių remontu, tai pas juos garažuose pilna amerikonų su pervirintais snukiais, statramsčiais, šiknom. Jei įmanoma, suvirina ir greičių dėžes, trūkusias variklių galvas, plastmases ar net pačius variklio blokus. Viskas gražiai nušpakliuota, nudažyta ir paslėpta po apdailos plastmasėmis Kaip taisyklė, visi automobiliai apynauji ir pakankamai brangūs. Įprastai, tokie automobiliai Lietuvoje neužsibūdavo, o keliaudavo į Rytus. Na, o jei automobilio Lietuvoje nėra, tai vadinasi niekas jo ir neimportavo... Tranzitu pravažiavo, bet pirštai taukuoti liko
Arthuras 2014-02-03 16:41
Simplicity, tame ir esmė, kad parveža ne visai lavonus. Tai galima padaryti pažiūrėjus pagal VIN kodą copart'e ar šiaip pagooglinus. Neretai, būna tik sparnas muštas, durelės ar pan. Na tikrai ne tiek, kad nebūtų galima sutaisyti iki visiškai sveiko automobilio. O kainos vis tiek labai jau, palyginus su europiniais, mažos. Tai greičiausiai tik todėl, kad kažkokiu būdu muitinę įtikina, kad automobilis absoliučiai "lavonas" ir moka labai mažus muitus ir PVM.
Simplicity 2014-02-03 16:50
Jei sutaiso visiškai sumaltą, tai uždėti kiniškus sparnus yra dar lengviau Žinok, nematau būdų kaip būtų galima apgauti muitinę. Jie gi mato pirkimo/pardavimo dokumentus, juose nurodytas sumas. Sumokėjęs 10 tūkstančių dolerių neuždeklaruosi, kad vertė tik du tūkstančiai. Galiausiai, įvežęs kaip metalo laužą ar ardymui, tu to automobilio Regitroj neužregistruosi.
1337 2014-02-03 17:52
Tamsta praleidžiate pradinę automobilio kainą: Perkam naują Passat CC. Kaina JAV: nuo 32495 usd = 24000eu Kaina Airijoj: nuo 41145eu Taigi pora metų europoje pavažinėtas automobilis yra vertas tiek pat, kiek ką tik nuo konvejerio nuriedėjęs "amerikonas". Turbūt net neverta aiškinti, kad ir komforto įrangos tas dvigubai pigesnis turės DAUG daugiau Taigi jei dar dažais kvepiančių auto kainos skiriasi vos ne dvigubai, tai kodėl apdaužytas amerikonas negali kainuoti ypac pigiai? Ne pas amerikonus auto pigūs, o europoj už kiekvieną kibirą kaip už limuziną plėšią
bala 2014-02-03 18:06
Nežinia kodėl paminėjai Airiją, bet kalbam, kad veža į Lietuvą. CC kaina: iš JAV nuo 24 000 EUR * 1,21(PVM) * 3,45(kursas) = 100kLT Lietuvoj irgi nuo 100kLT http://www.volkswagen.lt/lt/models/volk ... rview.html
Arthuras 2014-02-03 18:26
Taip, USA automobiliai yra pigesni. Jei Audi A4 geriausios įmanomos komplektacijos kainuoja 120k lt USA, tai čia plika kainuoja 140k lt. Bet ne tame esmė. Esmė tame, kad muitas yra 10 proc., PVM - 21 proc nuo rinkos kainos, arba nuo deklaruotos kainos. Šiuos mokesčius sumokėjus tas skirtumas greitai išnyksta...
Simplicity 2014-02-03 18:28
. Va tau ir visas pigumas Negana to, turėsi keisti priekinius ir galinius žibintus
Nerkus 2014-02-04 08:48
Nepatikėsi, bet apsimoka. Na bent tuo metu kai aš pirkau tai tikrai apsimokėjo. Apsimokėjo net mašiną varyti nuo Albukerkės iki Floridos, paskui iki Lietuvos ir sumokėti visus muitus ir dar remontas. Išvažiavus į gatvę aš sutaupiau, lyginant su europine kaina, apie 12 000lt. Kaip yra dabartiniu metu tai negaliu pasakyti, dabar gal pardavimui pirkti ir neapsimoka, bet jei sau, tai aš pirkčiau masina tik iš JAV, kai pats renkuosi, arba iš Vokietijos salonų. Aš nesuprantu kaip galima kalbėti apie skendusias ar šiaip atvarytus visiškus laužus, tai gi galima nusipirkti istoriją ir pamatysi, kad mašina nuskendo...
AdutisTM 2014-02-04 12:59
Ne taip seniai dairiausi maždaug 5-6 metų senumo subariko (naudojimui pačioje JAV). Tai peržvelgęs "standartinius" portalus supratau, kad kainos visgi nelabai skiriasi nuo lietuviškų. Įdomu, kur jau taip (ir tokiais kiekiais) randa pigius variantus, jog net apsimoka siųsti į Lietuvą? Būčiau netgi dėkingas, jei kas užrodytų tokias vietas (vietiniai tik kraipė galvas). P.S. As nekalbu apie variantus, kurie viršija 100kLt. Ten kokį 10kLt gal ir įmanoma sutaupyti. Nesidomėjau, nes neaktualu.
Nerkus 2014-02-04 14:24
Jei perki mašiną iškart važiuojančią, tai kainos tikrai nesiskiria nuo Lietuvos. Dar JAV mašinos kaina priklauso ne nuo pagaminimo metų, bet nuo ridos. Jei norėjai 5-6 metu senumo, bet mažai pravažiavusią, tai tikrai bus brangi masina.