Pasaulis vis dažniau panirs į tamsą, teigia mokslininkai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

gytis13 2014-02-03 11:14
Teisingai, taip ir bus. Bent jau Lietuvoj visi nori nusipirkti elektros biržoje, o nenori statyti elektrinių, tad vieną kartą bus prieitas liepto galas. Be to, visi priprato kad "rozetėj elektros visada yra", o kodėl, nesukama galvos.
Arns 2014-02-03 12:19
Viskas yra pinigai. Lietuvos biudžetas ir taip deficitinis (t.y tenka dasisklinti jog nors pravalgytumėm) ir tikrai nė iš tolo nepasidarėm infrastruktūrų kaip kokioj Portugalijoj ar Graikijoj. Ir kas mums svarbiau, ar nusitiesti tranzitinius mazgus (elektros, kelių, geležinkelių) kurie generuos realius pinigus, ar statyti kokią brangią elektrinę, kuri jei bus nekonkurencinga tarptautiniu mastu, tik vietinėj rinkoj dar didesnius pinigus vietiniai iš vienos kišenės į kitą perdėjinės (t.y neatsiras tikro pelno)? Tad logiška susikoncentruoti per kelis metus bent po vieną pastatyti, o ne pradėti 30 projektų, kuriuos baiginėsim visą likusį amžių, o pabaigus dar ir gali paaiškėti jog poreikiai jau ir pasikeitė.
SILORAKAS 2014-02-03 12:19
Prie ko čia nori ar nenori? Čia lazda su dviem galais - energetinis saugumas ir ekonominė nauda. Turėjome atominę elektrinę - elektros nebuvo kur dėti, pusvelčiui pardavinėjom (žinoma ne mums o kaimynams). Buvome saugus - elektros sočiai. Bet dabar uždarymo išlaidos tenka mums ir elektrinė po uždarymo dar ilgai ir brangiai kainuos. Kiek kainuos nauja atomine elektrinė ir kokia bus elektros kaina niekas negali pasakyti, o vis tik milžiniška investicija. Dėl saugumo greitai buvo surestas elektrėnuose naujas papildomas ŠE blokas - bet elektra gamina jis brangiai.
ware 2014-02-03 19:59
Kalbant apie Lietuva nepastatem per 20 metu jungties su Lenkija ir tikriausiai dar 20 metu nepastatysim, kas būtų leidę pigią elektrą pardavinėt vakarams kol atomas dirbo. Del pasaulio tai sakyciau aktualesne problema Pietų Amerikai, kur vartojimas stipriai auga ir truksta pajegumų, nespėja upių tverti. Aišku reikėtų pridėti Afriką, Indiją, kur neaišku ka daro ir kodėl.
evaldosia 2014-02-03 20:11
laikas nustoti statyti dideles elektrines ir pereiti prie smulkesnių,kurios gamintu ir karštą vandenį vasarą,daugiaaukščių kvartalams.dabar gi nemalonu žiūrėti kaip iš elektrinės vandens aušinimo bokštų kyla garas.bet monopolininkams ir taip gerai,dividentus išsimoka.
Sigshius 2014-02-03 21:30
Na, vokiečiai jau prieš keletą metų pradėjo gaminti tokias mažas elektrines.Belieka susirasti patikimą dujų tiekėją ir įsirengti dujų terminalą...