Siuntiesi filmus internetu? Laukia netikėta bausmė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2014-02-09 18:00
Reiktu pačiai industrijai persitvarkyti. Jei prekybininkai taip rėktu ir kaltintu visus savo pirkėjus, ko gero nieko ir neparduotu. Visų pirma laisvai gali patys optimizuoti savo kaštus. Kam reikia kokiam animaciniam filmukui, žinomų aktorių įgarsinimo, už kuriuos sumokami milijoniniai honorarai? Jau senai baigėsi laikai, kai kino industrija likdavo tik savo šalyje, o holivudinė dar nukeliaudavo iki DB ar Australijos. Dabar vis vien jau net ne titrai dedami, o dažniausiai vietinių pergarsinimas (vis gi vaikai nekerta anglų kaip gimtosios, likusiame pasaulyje). O ir tos žvaigždės, lėkšto turinio neišgelbės, pvz tuos pačius Simpson'us įgarsina ne geriausi balsai, bet tai nesmukdė ir nesmukdo filmuko. O kiek sutaupoma? Tas pats ir su serialais. Paskutiniu metu, dauguma jų neretai kokybe lenkia ir vidutinių pajamų filmo kokybę ir turinį. Bet JAV iki kelių paskutinių serijų nemokamai gali pasižiūrėti internete, o kitų šalių vartotojams įrašai neleidžiami "not avaivable in your country". Tad pasižiūrėti nemokamu tapusi turinį, pertalpintą kitur, jau gaunasi piratavimas. Logika? Jau kiek mažiau, bet ir youtube tiek tam tikras laidas ar muziką bandant surasti, užsirauni ant to jog kokia x-recods su tavąją Agata ar latga nesusitaria dėl ko nors, ir tau reikia alternatyvų. Ir t.t. Nemaža sprendimų yra ne lietuviški, ir ne lietuviškomis kainomis. nes kaip pastebėjo, jei kokiam britui 2-3 svarai mažiau nei valandinis uždarbis, tai pas mus jau dienos. Ir tikrai nerandant galimybių kaip nors įvertinti turinį (reklaminiai klipukai, dabartiniams filmams visiškai beverčiai, nes nuomonės nesusidarysi iš to ką pateikia), negali prašyti mokėti didelių sumų.
aurimokas 2014-02-09 18:51
Šiandien norėjau nusipirkti sau ir draugei bilietą valentino dienos proga į filmą "Valentinas už 2rų", kai pasakė bilieto kainą (20lt) tai vos nepasakiau pardavėjai 3 žodžių, kurių vienas yra rusiškas ir nevartotinas su tokiom kainom tai nematau nieko blogo piratauti ir turbūt dar stipriau reikėtų piratauti, kad forum cinema atsibustų ir pradėtų kainas laikyt normalias pagal pragyvenimo lygį, o ne tokias išpūstas.
sabotan 2014-02-09 19:15
Yra ir kitas dalykas kinas nera butina preke tai ganetinai brangu ir ar malonu kai koks idiotas zvengia .Ir pastaruoju metu kinas esmes filme nulis spiacialiuju efektu prikimsti 3d wow va tau kinas
algiuz 2014-02-09 19:34
Tai jis mąsto šikna ar galva? O jis nemano, kad tą filmą pažiūrėję žmonės neina antrą kartą jo žiūrėti? Jei pažiūrėtų į surenkamų pinigų kiekį JAV rinkoj, tai pamatytu, kad pirma savaitę filmas uždirba daugiausiai, o vėliau surenkamų pinigų kiekis smunka dvigubai ar daugiau. Jei tokie idiotai kovos su piratais, tai jie neturi dėl ko jaudintis. O kaip ir dauguma čia rašė, filmų kainos gerokai per didelės ir einu tik į tuos filmus, kuriuos žinau, kad verta pamatyti didžiajame ekrane. Tai būna du-trys filmai per metus, kaip sakykim hobitas. Sekantis filmas į kurį ruošiuosi eiti yra the amazing spiderman 2, kuris išeis gegužę jei neklystu. Visiem kitiem filmas turiu labai puikų namų kiną, kuris lyginant kino teatro kokybė nusileidžia labai mažai kuo. Jei būtų Lietuvoje kažkas panašaus į netflix sukurta, tai manau pamirščiau filmų piratavimą, kaip pamiršau žaidimų piratavimą atradęs steam. Kol nebus pasiūlyta paslauga, geresnė nei abejotinos kokybės torrentas, tol žmonės ir pirataus. Nelaimėsi prieš piratus jokiu kitu būdu. Valve ta sekmingai daro, kaip ir netflix, reikia mokytis ir imti pavyzdį, o ne kaip iprasta Lietuvoje leisti idiotiškus įstatymus, kad daugiau pinigų nuo liaudies nuplėšti. Nors Lanvos vadovė paskirta teisininkė, tai kažkokių kitokių būdų kovoti prieš piratavimą nemanau, kad pamatysim.
Ghost_S 2014-02-09 20:03
Kaip manai kiek turetu kainuoti biletas?Kaip manai kiek kainuoja pastatyti pastata miesto centre ji irengti ir islaikyti, moketi darbuotojams atlyginimus ir pirkti naujausiu filmu juostas?
perihellis 2014-02-09 21:20
Yra geras visai sprendimas. Pavyzdžiui dvi pirmas savaites po premjeros bilietas +5lt, poto savaitę tiek pat, kiek dabar, o poto kol nuspręs neberodyt -5lt nuo dabartinės kainos. ir visi laimingi. Kas nori pirmi pamatyt, tai tampa prabangos preke, poto pereinamasis laikotarpis ir poto duoklė visiem kitiem. Sprendimų reik ieškot, o ne kaltų ar pasiteisinimų ir verkšlenimų, kad per mažai uždirba
salemas5 2014-02-09 22:03
Joo, cia gera dalyka pastebejai. Dabar pagalvojau, kad linkomanijoje NERA visiskai nelegalaus turinio, nes ju serveriuose saugomi ne patys filmai ir t.t, bet *.torrent failiukai, kurie nera nelegalus. ryskiai jie nera susipazine su Torrent veikimo sistema DD
Shanti 2014-02-09 22:19
1. Is kur zmogui zinot kuris filmas/muzonas nelegalus? Pvz. is linkomanijos gali parsisiust Zeitgeist arba Avatar. Ar LANVA uz abu uzsimanys bausti? Jeigu kazkas pavoge nuoga blondine is zoologijos sodo ir pastate vidury kiemo, kad visi galetu pamatyti, tai dabar visiems netycia pamaciusiems jau baudas galima israsyt? 2. Laisvos rinkos ekonomikoje kaina nustatoma taip: Jeigu pirkejas nera pasiruoses moketi daugiau, negu jam atrodo preke yra verta, jis ir nemokes. O jeigu gobsus verslininkas nenuleis kainos - tiesiog gales bankrutuot. Tik va verslininkas vietoj saziningo bankroto steigia visokias LANVAs, kad atiminetu is zmoniu pinigus.
elio 2014-02-10 04:29
Man įdomiau būtų sužinoti kokio dydžio antkainis ForumCinemo užmestas. Kai Šiauliuose nebuvo forumcinemo buvo du mažesni kino teatrai, kuriuose galėjai filmą pažiūrėti už 8-12lt, atsidarius šitai saraškino kontorai tie kino teatrai bankrutavo ir dabar žmonės moka po 12-20lt už filmą (neskaitant Yomayo dienų kai kainuoja 8lt ir tai matyt į pliusą stipriai lenda forum cinemas)
Ego1STas 2014-02-10 09:20
Tos ju kovos su piratais atrodo kaip Donki Hoto kovos su vejo malunais. Ne kad patis idiegtu svetaine, kur butu pvz i menesi sumoki 50LT ir su atsiliekimu 3-4savaites, nuo to ka parodo kino teatre, ziureti gali legaliai internete. Ir tikrai manau atsirastu ne 100 ir ne 1000 zmoniu kurie tuo naudotusi. Ir jiem vis kazkokios pajamos butu. Ir nustotu vekrti. Nes dabar filmus stampuoja 2-3 gerus vos ne i savaite. Tai blem i savaite po 40LT, keturias savaites 200LT nu normaliai. Nors man daug maloniau ziureti namie filma, kai turiu gera TV ir 7,1. O jei dar kompanija is 5zmoniu, tai per vakara 100LT nebera.... Ir kaikurie ziuri ne tik filmus bet ir serialus. Nes lietuvoje per tv serealu kitu nerodo apart anciukus ir taip kaip maryte myli onute, onute myli daliu, o dalius myli mariu. (p.s. atleiskit uz vardus, kurie pirmi sove i galva parasiau, nieko asmenisko) Jei neklistu angliska svetaine yra spoofy ar kaip ji ten. Sumoki 5svarus ir klausaisi legaliai muziko, kiek nori, kur nori, tik reikia tureti interneta.
nondescript 2014-02-10 10:01
Palaikau autorius, bet atsiprašau, kokios Lietuvos kino teatruose kainos, niekur nemačiau, kad reiktų mokėt 20 litų, pagal tai kiek uždirbam tai būtų tas pats, kas anglams mokėt 40 svarų... Aš aplamai už tiesioginę autorių paramą be jokių tarpininkų - agentų, leidėjų ir t.t., kurie susirenka daugiau pinigų už autorių nors patys nieko nesukuria. Pamačiau filmą, jeigu patiko (jeigu nebuvo vien tik marketinginis triukas) pervedžiau autoriui tuos 20lt, taip ir kokybės kartelė pakiltų. Jeigu filmas patinka tikrai nesinori apvogt autoriaus. Apie LANVA ką aš galiu pasakyt, tai yra didžiausi tinginiai dėl to ir nesukūrė įstatiminės bazės. Kiek girdėjau iš draugų organizuojančių renginius jie ir taip nemažai susirenka už orą, kam dar vargt? Kam ieškot kompromisų? Kam kurti kažkokius tinklapius kur viskas būtų prieinama? Kam būti šiuolaikiškais? Jei gali būti veltėdžiu ir gyvent iš atkatų. O pagazdinimai jų labai vaikiški, patys žino kad nelaimės nei vienos bylos, jei nepajudins užpakalio.
- 2014-02-10 10:18
Lanva nedirba savo tiesioginio darbo - neužsiima lobizmu ir neprastūminėja modernių ir iš tiesų piratavimą mažinančių įstatymų. Tas pats visoje EU...
MantasNo 2014-02-10 10:34
Visi pamirsta, kad geram turiniui internetas tik padeda. Pajamos mazeja tik beverciui slamstui, uz kuri niekas samoningai moketi ir nenoretu. Kurejams reiketu susimastyti apie savo gyvenimo prasme
Ego1STas 2014-02-10 11:05
Komentaras tai belenkoks tikslus. Pazejau piratine versija filmo Pearl Harbos, Windstalker. Patiko belenkaip, tai nepagailejau pinigu ir nusipirkau originalius diskus. Tas pats buvo ir su pacific rim.
slawcka 2014-02-10 11:20
O as ir einu tik i tuos filmus , kurie paremti veiksmu ir CGI , juk kino teatras tam puikiai tinka, o komedijas, dramas, galima ir namie paziuret. Del zero2 - tai ten buvo totalus sudas, pigus filmas.
immortallt 2014-02-10 11:38
Niekas kažkaip neskaičiuoja, kad pirataujantys dažniausiai dažniau ir į kiną nueina. Tai veikia kaip reklama. Tas pats su muzika. Kitas dalykas, pirkdami laikmeną - susimokėjome. Dar kitas, legalios galimybės už priimtiną kainą įsigyti nėra.
kukulis 2014-02-10 11:47
Na, bukim biedni bet teisingi. Kalbant apie betkuria preke ar paslauga, galioja pasiulos vs. paklausos desnis. Tiesiog problema su elektroniniu produktu yra ta, kad jis nera fundamentaliai nedalomas. Ty. kazkam paziurejus piratini filma, paklausa mazeja visiskai neitakodama pasiulos. Be to, filmas yra tokia preke, kuria karta perziurejes, dazniausiai antra (o trecia tai jau tikrai) neziuresi, todel netinka varijantas - "jeigu patiks, nusipirksiu". As nesakau, kad piratavimas yra absoliuciai visais atvejais blogai. Tarkim del kompiuteriniu zaidimu, as visiskai palaikau zmones, kurie pries sumokedami kartais net ir 200lt uz zaidima, nori ji pabandyti. Manau kad gamintojai turetu kazkokiu budu suteikti teise isbandyt pilnai veikianti zaidma pries ji perkant. Visgi gryztant prie temos apie galimybe isigyti legalia produkcija, tokie pasisteisinimai, kaip kad toli vaziuot iki kino teatro, ar per brangu, ar prasta turinio kokybe, yra juokingi ir netgi absurdiski. Jeigu zvelgt i tai visiskai kritiskai, tai kodel zmogus, budamas finansiskai nepajegus isigyti legalia kazkokio tai kurinio kopija, galvoja kad ji turi buti prieinama nemokamai? Tai tas pats, kas galvot, kad jeigu parduotuvej desra per brangi, ja galima imt nemokamai. Vienas dalykas cia, tai kad pasiulos/paklausos desnis cia vis dar dalinai galioja, nes yra pakankamas kiekis zmoniu, kurie yra pasiryze moket uz kino bilieta po 20lt. Kitas dalykas, kad vistik nera (ir turbut dar ilgai nebus) efektyviu priemoniu ribot galimybes platinti ir vartoti piratine produkcija.
elio 2014-02-10 11:48
Jeigu jau taip nori sumažinti piratavimą, tegu Netflix'ą atgabena į Lietuvą už lietuvišką kainą. Spotify atsiradus, nemažai pažįstamų turiu kurie moka mėnesinį mokestį.
kukulis 2014-02-10 11:51
Del mokescio uz laikmena - sutinku, kad tai tiesiog lobistinis istatymas. Ir realiai nera jokios galimybes irodyti, kad pirkdamas flash carda as ten irasinesiu muzika, o ne nuotraukas darytas savo fotoaparatu. Butu visiskai nesudetinga toki istatyma uzgincyti teisme. Del priimtinos kainos - cia nera jokios logikos. Kaina reguliuoja pasiula ir paklausa. jeigu uz viena legalu filma tu gali moketi tik lita, tai cia nera priezastis tau ji parduot uz lita. Tik, kaip ir jau minejau, nera efektyviu budu kontroliuoti, kad tu nevartotum piratines produkcijos.
immortallt 2014-02-10 12:34
Eiti į kiną - aš tingiu. Nereikia man ir jų visų krėslų ir technikos. Nereikia man ir tų kompaktų. Duokite legaliai parsisiųsti. Kintamieji kaštai lim(x->begalybė)=0 Kad ir abonentinis mokestis būtų koks 100 litų ir jei būtų serialai + filmai, kuriuos galima peržiūrėti, kai DVD yra, tai turbūt mokėčiau.