Microsoft paaiškino, kodėl nepratęs Windows XP palaikymo  (32)

Kompanija Microsoft, pasitaikius bet kuriai palankiai progai, nuolat primena apie artėjančią balandžio 8 d., kai baigsis Windows XP palaikymas. Tuo pačiu metu raginama pereiti prie naujų platformų (pageidautina prie naujausios – Windows 8/8.1), nors kiek mažiau nei trečdalis vartotojų vis dar naudoja šią programinę platformą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujausi Net Applications statistiniai duomenys rodo, kad jau tryliktus metus skaičiuojanti operacinė sistema nesiruošia be kovos pasitraukti nuo scenos (Windows XP sistemų ypač daug besivystančiose šalyse, pavyzdžiui, Kinijoje ir Indijoje). Vis tik kompanija Microsoft laikosi nuomonės, kad reikia atsisakyti sentimentų ir bei pereiti prie naujesnių, saugesnių platformų.

Microsoft atstovas Jay Paulus teigia, kad neįtikėtina Windows XP sėkmė taps puikia pamoka ir jos kūrėjams, ir jos naudotojams.

„Kai rinkoje 2001 m. pasirodė Windows XP su atnaujinta vartotojo sąsaja, „Start“ meniu pokyčiai, nauja langų išvaizda ir kiti patobulinimai žmonės ne itin patiko. Tuomet operacinė sistema pasirodė per sudėtinga. Buvo pareikšta, kad niekada negalės su ja išmokti dirbti“, – pažymėjo J. Paulus. „Pažiūrėkite į juos šiandien. XP nenori atsisakyti beveik 30% Windows vartotojų net nežiūrint į tai, kad kūrėjai žada nutraukti palaikymą po 2 mėnesių“.

Microsoft atstovas pareiškė, jog korporacija savo pradinio sprendimo neatsisakys, tad balandžio 8 d. palaikymas tikrai bus nutrauktas. J. Paulus tikina, kad Windows XP jau seniai paseno, o kompanija pratęsinėjo palaikymą vien dėl to, kad vartotojai turėtų daugiau laiko pereiti prie kitų sistemų.

„Man atrodo, kad šiandien visi mes susitaikėme su mintimi, jog Windows XP buvo kuriama kitoje epochoje – tais laikais, kai grėsmės buvo visai kitokio pobūdžio“, – reziumavo J. Paulus. „Nežiūrint į šios platformos visuotinę meilę ir populiarumą, atėjo laikas judėti toliau.“

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (32)

Susijusios žymos: