Kelių atitvarai Lietuvoje – nieko verti?  (22)

Praėjusį penktadienį iki pat pavakarės buvo uždaryta magistralė A1 Vilnius – Kaunas – Klaipėda 146 kilometre, kur naktį susidūrė 4 sunkvežimiai. Transporto specialisto Saugirdo Pukalsko teigimu, tokių skaudžių avarijų priežastys – ne tik neatsargus vairavimas, bet ir atitvarų kokybė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kiek pas mus bebūtų tobulinami keliai ir jų infrastruktūra, šioje vietoje įžvelgčiau nemažą trūkumą. Jeigu tas vilkikas atsitrenkė į atitvarą ir per tą atitvarą pervažiavo ir net nuvažiavo į kitą kelio pusę, tai kaip pagaminti tie atitvarai ir kokios kokybės jie yra, ar tinkami būtent toje vietoje tokie atitvarai statyti?“, – „Žinių radijo“ laidoje „Aktualioji valanda“ sakė S. Pukalskas.

Lietuvos nacionalinių vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ prezidetas Algimantas Kondrusevičius pabrėžia, kad dėl sunkvežimių avarijų neretai kalti būna lengvųjų automobilių vairuotojai. Pasak jo, sunkvežimių avaringumas yra daugiau nei 5 kartus mažesnis už lengvųjų automobilių.

„Staigus aplenkimas, stabdymas prieš sunkvežimį yra avarinių situacijų sudarymas. Norėčiau lengvųjų automobilių vairuotojų paprašyti labai atsakingai elgtis, jeigu šalia yra sunkvežimiai. Bet koks lengvojo automobilio neatsakingas judesys ir kaip atsakas sunkvežimio vairuotojo manevrai gali turėti labai liūdnų pasekmių“ – laidoje penktadienį sakė A. Kondrusevičius.

Temperatūrai svyruojant apie nulį ir taip susiformuojant plikledžiui, S. Pukalskas pataria vairuotojams pirmiausia, įsėdus į automobilį, saugiai išmėginti jį įvairiose situacijose. „Vairuotojai turi įvertinti sąlygas. Išvažiavęs į kelią turi keletą kartų pastabdyti, pagreitėti, žiūrėti, kaip elgiasi automobilis, ir tada, įvertinę šiuos veiksnius, priimti sprendimus. Kai saugu, kai nieko aplink nėra, tada reikėtų pasibandyti“, - patarė S. Pukalskas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Žinių Radijas
(8)
(0)
(1)

Komentarai (22)