Teisės profesorius: „Tele2“ veiksmai – ypač grubus pažeidimas (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nosfis 2014-02-14 10:35
Šiuo atveju aš palaikau Tele2, Bite netik apgavo klientus lygindama mokesti už dvi visai skirtingas pąslaugas, bet ir padarė žalos kompanijai.
Arns 2014-02-14 10:42
tai niekur niekur nekišk nosies. Žiūrėk paklaus kurią komandą palaikai, tai kažką įžeisi, ir apie tave paviešins viską viską, ir dar verks kaip juos pažeminai
teodorgly 2014-02-14 11:15
Ką ir kam daugina čia taip ir nesuprasi.
immortallt 2014-02-14 11:22
Na, kurio sekančio sąskaitas paviešins? Tai yra sutarties sulaužymas, duomenų apsaugos įstatymo pažeidimas. Turėtų būt atimta teisė jiems tvarkyti asmeninius duomenis. Dėl tele2 sąskaitų, kokį pusvalandį žiūrėjau tarp tų tūkstančių, kol pradedi suprasti, kokie ten grybai. Aš baigęs ekonomiką ir skaičiuose gaudausi geriau nei statistinis žmogus. Taigi ko tikisi iš eilinio žmogaus, kuris šik žiūri paskutinę eilutę? Oficialiai gi skelbia telefonas už 1 litą. Patys suklaidina vartotoją, aiškiai neišskirdami už ką ir kiek moka, o po to matai dar pažemina prieš visą Lietuvą. P.S. Tele2 apskaitos sistema nebuvo atnaujinta nuo praeito amžiaus.
PCP 2014-02-14 11:34
Gal jūs išsigydykit paranoją, su tokia "konfidencialia" informacija pirko naują telefoną ir važiavo taksi. Nu jo, neabejoju kad būtent faktai sugriovė žmogaus reputaciją
immortallt 2014-02-14 11:50
Skaityk įstatymą. Tai yra konfidenciali informacija.
Razumnas 2014-02-14 12:10
Bitė prieš kelias savaites man bandė įrodinėti, kad jų 3g ryšys toks pat kaip ir kitų operatorių. Pokalbio metu pasakiau, kad perėjimas į bitę man neatneštų jokios naudos, nes kaina nebuvo pasiūlyta geresnė nei dabar naudojamo operatoriaus, o jų interneto ryšys man neatrodo toks kaip kitų dviejų operatorių. Aišku, darbuotoja sakė, kad ryšys toks pats. Aš netikrinau greičio, bet žinau, kad skirtumas yra, nes daug važinėju po visą Lietuvą, o vietomis Bitės 3g naudotis tiesiog erzina. Ko nepasakyčiau apie kitus du operatorius.
immortallt 2014-02-14 12:21
Taip, bitės 3g nedengia tiek kiek kitų, bet jų Edge greitesnis nei tele2 3g.
Xdmin 2014-02-14 12:22
Telefonas uz 1 lita, ir telefono menesinis mokestis + plano menesinis mokestis. Ko cia nesuprast? Tiesiog telefonas issimoketinai. Ir siuo atveju palaikau Tele2, nes Bites reklama yra klaidinanti. Ji sutaupe 70lt nes nemokejo telefono menesinio mokescio, jei butu neperejus i Bite, telefonas ismoketas - saskaita mazesne. Nebent ji sutaupe per tuos 3 menesius kuriuos reklamuoja kad moketi nereikia.
Arns 2014-02-14 12:36
Tamstos tūpumu neatsistebiu jau ne pirmoje temoje. Bitė reklamuojasi kaip gali, jei ką neteisėto pasakė, civilizuotoje praktiko yra pateikiami skundai atitinkamoms institucijoms, kurios nustato ar buvo pažeidimas, jei buvo, kokia nuobauda. Gal net tiek pat išpirkto eterio turėtu paleisti atsiprašymą už klaidinimą. Tačiau T2 nusipelno griežčiausios bausmės už jai patikėtų duomenų nesaugojimą. Pajuokaukim, kas dabar gali būti tikras, jog viešai atsiliepęs apie juos blogai, nenukentės jų duomenis atiduodant neaiškiems asmenims arba piktybiškai užskaminant? Jie turėjo praktiškai visus duomenis, kas, kur kada, paso numerius, banko sąskaitų numerius, privalomai šešis mėnesius saugo visas žinutes... Tai labai svarbūs duomenys, kurie negali mėtytis bet kur, ir bet kam atskleidžiami be teismo leidimo. O kur dar žmogaus orumas, kai be jo sutikimo, viešai apie jį sukuriama reklama (Bitei davė, o T2 tiesiog "nusipiratavo" )?
immortallt 2014-02-14 12:50
Dar galėtų prisiteisti moralinės ir materialinės žalos už jos veido naudojimą be jos sutikimo. Bitės situacijos iškreipimas kažkiek irgi nėra labai gerai, bet toli gražu iki to, ką padarė tele2. Realiai turėtų būti atimta licenzija tvarkyti asmens duomenis, nes jei praleis pro pirštus, tai reiškia - daryk ką nori, vis tiek nenubaus.
AlvydasR 2014-02-14 13:26
Tamstos tūpumu neatsistebiu.. Kol bylinėsies teismuose, pervilios visus savo klientus ir liksi teisus ir subankrutavęs. Labai protinga. O dėl asmens duomenų, tai aš visai nieko nesuprantu apie ką čia.. Koks asmuo? Pavardę, asmens kodas? Paso numeris? Aaa Ugnė? O kiek Lietuvoje ugnių? Viena? Na taip, yra kaimynai, šeima, kolegos, bet kai lipi į tokį š, tai ir nesitikėk išlipti švarus. Ir aišku, kad lipo ne už dyką. Tikrai žinojo, kad nori suklaidint kitus. Tai tegul vyras ir sužino, kiek ji telefonui išleido..
perihellis 2014-02-14 13:42
tamstos tūpumas taip pat neregėtas. Siūlyčiau pasiskaityt, kas yra asmens duomenys.
Arns 2014-02-14 13:43
Ojojoi... Neveltui sako jog Lietuvos žmonių supratingumas smunka... Pats pasakyk, kaip jie atsekė kas ji per žmogus? Įvedė į google kažką ir jiems prieš akis išdygo sąskaitos, tarp vyrukų jos draugių telefonai pasklido? Tai privatūs duomenys, kuriuos įsipareigoja įstatymu ginti bendrovės, kurioms patikima tokia informacija. Pasirašydamas bet kokią sutartį atskleidi įvairius duomenis, o bendrovė net pakišdamas siūlymą naudotis tavo duomenimis rinkodarai, negali visko atskleisti apie tave, ypač jei tu jau išėjai, ir sutartis (taip pat ir dėl tavo duomenų naudojimo rinkodarai, jei jau buvai pasirašęs) nutrūksta. Jie tik privalo nurodytą laiką juos SAUGOTI. Pats pasižiūrėk kokių duomenų reikia jog pasiimtum pvz greitąjį kreditą. Kas gali garantuoti jog per visokius T2, jie nepateks sukčiams? Niekas, nes kompanija parodė požiūrį į jai patikimus duomenis, kaip į kokias laikraščio iškarpas. kada nori išsitrauki, ir tėški ant stalo. Žmogeli, jei teismas ar kokia ten RRT alaiko pateiktą skundą pagrįstu, ji gali sustabdyti tą reklamą iki sprendimo paskelbimo. Jei aišku tai pasirodytu nepagrįsta, nukentėjęs galėtu jau per teismus reikalauti, kad ta bendrovė atlygintu jai padarytą žalą.
raimism 2014-02-14 13:52
to AlvydasR kalbi visiškas nesąmones. Yra įstatymai, tvarkos ir taisyklės. Ir jos galioja visiems be jokios išimties. Jei Tele2 mano, kad Bitės lyginamoji reklama yra neteisinga. Ji turi teisę kreiptis į atitinkamas institucijas ir reikalauti stabdyti reklamą. Tele2 būtent tą ir padarė. Ginčų nagrinėjimas ten tikrai greitas. Visas išklotines Tele2 turi pateikti būtent tai komisijai. Jei komisija nusprendžia, kad reklama klaidinanti - ji priima sprendimus reklamos rodymą nutraukti ir kitas sankcijas. Tiek Bitė, tiek Tele2 tą tvarką žino. Tiek Bitė, tiek Tele2 jau yra šios komisijos baustos. Berods Bitė -4, Tele2 - 2 kartus. Ir kai jas nubausdavo - įvykdydavo komisijos nurodymus. O čia Tele2 komercinės reklamos ginčo nagrinėjimą perkėlė į viešąją erdvę - suorganizavo konferenciją, kurioje viešai išnagrinėjo tiek tos merginos Ugnės, tiek kitos Bitės reklamoje nusifilmavusios šeimos sąskaitas. Aiškiai nurodė, kokios sąskaitos, kokie mokesčiai, kokios papildomos paslaugos ir t.t. Tai privati informacija. Tele2, kaip duomenų tvarkytoja, yra teisiškai įpareigota tokios informacijos neskleisti. Ką Tele2 padarė yra visiškai kitas ir visiškai kitokio pobūdžio pažeidimas. Ir už tai turi būti baudžiama. Ta Ugnė turi labai neblogas sąlygas prisiteisti kompensaciją. Pagal visus galiojančius įstatymus ir teismų praktiką. Šiuo atveju Tele2 per savo skubėjimą kažką paneigti užlipo ant grėblio. Jei Bitės atveju komisija gali skirti 10-20 tūkstančių baudą ir stabdyti reklamą, tai Tele2 rizikuoja žymiai didesnėmis sumomis - bent 2 privatūs ieškiniai iš Urtės ir tos kitos jaunos šeimos, kurių kiekvieno reali teismo paskirta kompensacija gali siekti po 15-25 tūkstančius, plius baudos iš duomenų apsaugos inspekcijos, plius teismo išlaidų padengimas, plius (ekstremaliu atveju) duomenų saugojimo teisių apribojimas su iš to išplaukiančiomis pasekmėmis. Jei Bitė pasistengs ir padirbės su gerais teisininkais - Tele2 gali nukentėti ir iki 100 tūkstančių (įskaitant visas baudas ir išlaidas). Nematau priežasties, kodėl Bitė to neturėtų daryti, jau vien iš sportinio intereso. O Tele2 šiuo privačių duomenų paskelbimu mano supratimu bet kokiu atveju susigadino savo kaip patikimo partnerio reputaciją, bet jau verslo įmonių akyse. sugadino tai, ką kūrė ne metus ir ne du...
AlvydasR 2014-02-14 14:14
jeigu ji suorganizavo tokią konferenciją, tai tikrai persistengė. Sutinku. Aš turėjau omeny tą klipuką, kuris įdėtas straipsnyje. Manau, kad tiek būtų pilnai užtekę..
sloggi 2014-02-14 14:25
Jos veidas buvo viesai prieinamas facebooke, ta patvirtino ir tele2 kai norejo pasitikrint ar tikrai ji. Jau nekalbant apie tai jog ja pacia rode viesai per televizija. Nematau kodel nebutu galima panaudot jos veido... Jaigu zmogui bus brangus jo privatus gyvenimas, jis tikrai nelys i televizija ir nepasakos tokiu nesamoniu.. Tad tas bilinejimasis del kazkokiu duomenu paviesinimo geriausiu atveju bus lengva bauda arba ispejimas, o vat bitei uz tokias reklamas tai bus pazoras, jai reikes eteryje paleist reklama jog atsiprasom uz melaginga reklama.
raimism 2014-02-14 14:25
taip, bet jie persistengė. net ir toje pačioje konferencijoje jie galėjo pasakyti kažką tokio "mes tikslių duomenų atskleisti negalime, bet iš sąskaitų mes matome, kad Bitės reklama yra klaidinanti. Bitė pati pripažino, kad remiasi bendra sąskaita, nors puikiai žino, kad ten gali būti ir mokesčiai už telefoną ir mokesčiai trečioms šalims. Mes viešai kviečiame Bitę pasakyti - kiek ir už ką buvo mokama tose sąskaitose. Kiek iš tikrųjų buvo mokama už Tele2 paslaugas." Būtų pasakę kažką panašaus - Bitė būtų turėjusi reaguoti: arba pripažinti ir pati paviešinti sąskaitų sumas, arba kažkaip sukti uodegą. O dabar Tele2 pati pažeidė įstatymą. ir gerokai rimtesnį nei klausimas apie lyginamąją reklamą. man asmeniškai, kaip nedidelę įmonę turinčiam žmogui (bet operatoriams mokančiam už pustuzinį telefonų) Tele2 buvo pradėjusi imponuoti - atsirado padengimas, 3G ir t.t. Bet dabar - atšalau. ne dėl to, kad man baisu jei viešins mano duomenis - kaip nors išgyvenčiau. bet dėl to, kad jie nesuvokia ką jie turi teisę daryti ir ko - ne. nekorektiška reklama yra viena, privačių duomenų viešinimas - kita.
AP0323 2014-02-14 14:36
bite reklamoje palyginimo agurka su vibratoriumi, aisku bitei spaudimas - maziausiai vartotoju, prasciausia infrastruktura, pradejo zaisti, losimu teorija, nerizikuosi, i kelnes nepri...
Azys 2014-02-14 14:59
manau, kad viskas čia vyksta pagal planą. Konferencijai juk buvo ruoštasi ir su teisininkais ir kitais specialistais ko gero padirbėda, pasverta ir paskaičiuota viskas. Jeigu dabar ir teks kokia kompensaciją susimokėti, tai sukurtas apsimelavusios Ugnės iš bitės įvaizdis viską su kaupu atpirks.