Beprotiškas pasaulis: britė sėdo į kalėjimą už savo sukurtų paskyrų įžeidinėjimus per Facebook  (19)

Už grasinimus ir įžeidinėjimus virtualioje erdvėje kai kuriose šalyse skiriama labai rimta bausmė, ir tuo gali įsitikinti D. Britanijos gyventoja Michelle Chapman. Problema ta, kad jai teks 20 mėnesių praleisti kalėjime už tai, kad socialiniame tinkle Facebook grasinimus ji siuntinėjo pati sau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Michelle Chapman sukūrė daugybę netikrų Facebook paskyrų, kurie neva priklausė jos pamotei ir tėvui. Iš šių paskyrų ir buvo siuntinėjami seksualinio pobūdžio įžeidimai, dėl kurių ji pati kreipėsi į policiją.

D. Britanijos gyventoja taip elgėsi dar 2009 m., tačiau tada teisėsaugos pareigūnai jos žodžiais rimtai nepatikėjo, taigi moteris nusprendė viską pratęsti.

Šį kartą už užgauliojančius pranešimus tėvą ir pamotę policija sulaikė, už tai buvo pareikštas įspėjimas. Antra vertus, po kurio laiko ekspertizė nustatė, jog visos Facebook paskyros, iš kurių Michelle Chapman gaudavo užgauliojančius pranešimus, priklauso jai pačiai.

Kodėl ji taip pasielgė? Prokuroro teigimu, moteris tiesiog norėjo paversti tėvų gyvenimą pragaru, nes tėvas neva ją įžeidė. Beje, jei pagalvojote, kad viskas prasidėjo nuo poros – trijų pranešimų, tai nėra tiesa: Michelle Chapman pati save „trolino“ ištisus metus.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(11)
(1)
(0)

Komentarai (19)