Mozilla Firefox greitu metu pradės rodyti reklamą  (19)

Pradiniame interneto naršyklės „Firefox“ lange atsiras reklama, pranešė programą plėtojančios „Mozilla“ bendruomenės tinklaraštis. Skelbiama, kad reklama taps sudėtine atnaujintos „Firefox“ pradinio puslapio sąsajos dalimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Reklaminiai skelbimai bus rodomi „Firefox“ vartotojams paleidus programą arba sukūrus naują tuščią kortelę (tab). Šią sąsajos naujovę „Mozilla“ atstovai vadina „plytelių katalogu“ (Directory Tiles).

Tokiose plytelėse gali būti rodomi ne tik reklaminiai skelbimai, bet ir interneto vartotojų šalyse populiarūs tinklalapiai ar „Mozilla“ bendruomenės rekomenduotos svetainės, sakoma pranešime.

Toks kūrėjų sprendimas gali būti pasiruošimas galimiems sutarties pratęsimo su Google nesklandumams. Iki 2014 m. gruodžio pabaigos Firefox turi kontraktą su Google, kuri įsipareigojo sumokėti 300 mln. JAV dolerių už tai, kad jos paieškos sistema Firefox būtų pagrindinė.

Ekspertų teigimu, ankstesnis sutarties pratęsimas su Google buvo labai sudėtingas – kontraktas pratęstas tik paskutinę minutę. Galbūt Mozilla nusprendė ruoštis iš anksto gyvenimui be Google finansinės paramos, o reklama pradiniame naršyklės Firefox puslapyje – vienas iš sprendimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(6)
(0)
(0)

Komentarai (19)