Sony įsitikinusi, kad PS4 pardavimai dvigubai didesni nei Xbox One  (0)

Naujos kartos Sony ir Microsoft žaidimų konsolės debiutavo praėjusiais metais, o jų pasirodymą prekyboje skyrė tik viena savaitė – PlayStation 4 debiutavo lapkričio 15 d., Xbox One – lapkričio 21 d.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vis tik atsižvelgdama į 2014 m. sausio mėnesio statistiką kompanija Sony paskelbė, kad PS4 pardavimai vien JAV rinkoje Xbox One rodiklius lenkia beveik dvigubai. Be to, trečios ir ketvirtos kartos Playstation pardavimai lenkia visų kitų konsolių pasiekimus, rašo naujienų agentūra Bloomberg. Pati Sony įvardijo tokius pardavimų skaičius: vasario 8 d. duomenimis, visame pasaulyje buvo realizuota 5,3 mln. PS4.

Reikia turėti omenyje, kad kompanija Sony dar nepradėjo naujos kartos konsolių pardavimų savo gimtojoje Japonijoje. Kiek anksčiau japonų gamintojas prognozavo, jog parduos 5 mln. PS4 iki finansinių metų pabaigos, t.y. iki kovo mėnesio galo.

Kompanija Microsoft kiek anksčiau buvo pranešusi, kad jai iki sausio 23 d. buvo pavykę realizuoti 3,9 mln. naujos kartos konsolių Xbox One. Analitikai iš NPD pranešė, kad JAV rinkoje Sony pardavė dvigubai daugiau PS4, nei tai pavyko padaryti Microsoft su savo naujos kartos konsole, nors Jungtinėse Valstijose tradiciškai geriau sekdavosi būtent amerikiečių kompanijai.

Reikia paminėti, kad žaidimų industrijos atstovai labai atidžiai seka vienas ar kitos konsolės sėkmingą (arba nelabai) žygį skaitmeninių pramogų rinkoje. Stebėti reikia dėl vienos banalios priežasties: jei vartotojai galutinai pasirinks išmaniuosius telefonus ir planšetinius kompiuterius, atitinkamu būdu teks pertvarkyti visą žaidimų rinką.

Dabar žaidimų konsolės vis dar parduodamos ir parduodamos nemažais kiekiais. Kompanijos NPD ekspertų teigimu, 2014 m. sausio mėnesį konsolių rinkos dydis sudarė $241 mln., o tai yra 17% daugiau, nei per tą patį laikotarpį prieš metus.

Playstation 4 pardavimai Japonijoje turi prasidėti jau visai greitai, o tai turėtų išprovokuoti dar vieną didelį šios konsolės populiarumo šuolį. Antra vertus, viskas dar gali keistis: kovo 11 d. pasirodys žaidimas Titanfall – vienas laukiamiausių naujos kartos projektų. Ir jis bus Microsoft platformų ekskliuzyvas, taigi Xbox One gali įgauti nemažą pranašumą (ypač tarp šaudyklių gerbėjų).

Priminsime, jog vartotojai 2013 m. gruodžio mėnesį įsigijo 908 tūkst. Xbox One, o tai yra daugiau, nei per tą patį mėnesį buvo realizuota Sony konsolių Playstation 4. Gruodžio mėnesį taip pat buvo parduota 643 tūkst. Xbox 360.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: