Greičiausias robotas susirems su stalo teniso čempionu (Video)  (3)

Jei robotai žmones įveiks ir už stalo teniso stalo, turbūt ne už kalnų tas laikas, kuomet jie stos ant slidžių ir bandys įvaryti į kampą biatloninkus. Juokai juokais, bet tai, kaip greičiausiu pasaulyje pramoniniu robotu vadinamas „Agilus“ valdo stalo teniso raketę, patvirtina vis įspūdingesnius robototechnikos pasiekimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos bendrovė „Kuka“ pranešė naujo savo pramoninio roboto pateikimo rinkai proga Šanchajuje (Kinija) rengianti stalo teniso varžybas, kuriose susirems jos sukurtas pramoninis robotas „Agilus“ ir tituluotas Vokietijos stalo tenisininkas Timo Bollis. Tai daugkartinis Europos čempionas, 2008 m. Olimpinių žaidynių vicečempionas, daugkartinis stalo teniso pasaulio čempionatų prizininkas.

Savo ruožtu „Agilus“ tituluojamas greičiausiu pasaulyje pramoniniu robotu. Jis nėra skirtas stalo teniso varžyboms: „Agilus“ ir į juos panašūs robotai naudojami darbui prie konvejerių, gamybos linijų, jie kilnoja krovinius ir dažo gaminius. Tačiau „Agilus“ kūrėjams patinka savo robotus pristatyti ir prie visai kitokių darbų. Pavyzdžiui, pernai viena „Agilus“ modifikacija iš plastiko kūrė meninę erdvinę instaliaciją.

Kadangi „Agilus“ ir T. Bollio dvikova prie stalo teniso stalo įvyks tik kovo 11 dieną, apie rezultatus spėlioti dar anksti, nes abu varžovai vis labiau pratinasi vienas prie kito. Tačiau jau dabar galima pamatyti, kaip abu varžovai treniruojasi ruošdamiesi istoriniam mačui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(15)
(2)
(-2)

Komentarai (3)