„Nokian“ sukūrė nedygliuotas padangas, kurios mygtuko paspaudimu virsta į dygliuotas (Video)  (1)

Pirkti dygliuotas ar nedygliuotas padangas? Hamletiškas klausimas, kurį sau užduoda nemažai automobilių savininkų prieš kiekvieną žiemą. Dygliuotų padangų privalumų niekas nepaneigs ant plikledžiu padengto asfalto ar į ledą sukietėjusio sniego, tačiau nedygliuotos padangos kur kas geriau tinkamos važinėjimui mieste ar ant sniego. Be to, dygliuotų padangų naudojimas daugelyje valstybių yra uždraustas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suomijos padangų gamintojas „Nokian“, pirmasis pristatęs paprastas žiemines padangas, teigia išsprendęs šią dilemą. Naujosios „Nokian“ padangos yra nedygliuotos, tačiau paspaudus vieną mygtuką iš gumų išlenda dygliai.

Naujosios padangos protektorius – toks pat kaip „Nokian Hakkapeliita 8“ dygliuotų padangų. Skirtumas vienintelis – naujosiose galima neišlipus iš automobilio pasirinkti, ar nori naudoti dygliuotas, ar nedygliuotas padangas.

Įmonės pranešime spaudai teigiama, kad ši technologija po kelerių metų turėtų būti pritaikyta naudojimui kasdieniuose automobiliuose ir turės ypatingą pasisekimą Skandinavijos ir Baltijos valstybėse. Čia žiemos yra labai permainingos ir visą mėnesį gatvės gali būti sausos, o vieną rytą – padengtos ledu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(9)
(0)
(4)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: