HTC iš Android išmaniųjų telefonų kuria superkompiuterį (Video)  (2)

Barselonoje vykstančiame mobiliųjų technologijų kongrese „Mobile World Congress“ kompanija HTC pristatė „HTC Power To Give“ iniciatyvą, kurios tikslas – sukurti superkompiuterį, išnaudojant visų su „Android“ operacine sistema veikiančių išmaniųjų telefonų pajėgumus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu beta (bandomojoje) stadijoje esančio projekto tikslas – paskatinti išmaniųjų telefonų savininkus išnaudoti nenaudojamus savo telefonų pajėgumus bei taip prisidėti prie visuomenei svarbių problemų sprendimo. Anot HTC, „Power To Give“ iniciatyva siekiama išspręsti tokius klausimus, kaip kova prieš vėžio, AIDS ir Alzheimerio ligas, taip pat gėlo vandens prieinamumo visame pasaulyje užtikrinimas, nežemiškos gyvybės paieškos ir kt.

Įgalinanti išmaniųjų telefonų su „Adroid“ OS savininkus reikšmingai prisidėti prie svarbių medicinos, mokslo ir ekologijos sričių tyrimų, „HTC Power To Give“ iniciatyva plėtojama kartu su dr. Davidu Andersonu iš Kalifornijos universiteto Berklyje. Tikimasi, kad šis projektas taps didžiausia pasaulyje savanoriškos kompiuterijos iniciatyva ir padės išnaudoti plačias išmaniųjų telefonų informacijos apdorojimo galimybes.

Apskaičiuota, kad milijonas „HTC One“ išmaniųjų telefonų, pajungtų prie „HTC Power To Give“ projekto savo informacijos apdorojimo pajėgumais prilygtų vienam iš 30-ies pasaulio superkompiuterių. Tai galėtų reikšmingai sutrumpinti vykdymų tyrimų ciklą, sumažinant informacijos apdorojimui skirtą laiką mėnesiais, metais ir net dešimtmečiais.

Palyginimui – kompanijos IBM „World Community Grid“ iniciatyva, kurios dalyviai gali paaukoti neišnaudojamas savo kompiuterio, planšetės ar išmaniojo telefono galimybes mokslinei informacijai apdoroti, tyrėjams jau padovanojo beveik 900 tūkst. metų laiko mokslinių tyrimų medžiagos apdorojimui.

„Mes visuomet pasitelkdavome inovacijas, siekdami pakeisti mobiliųjų technologijų industriją. Tačiau ši idėja mūsų viziją stumteli vienu žingsniu į priekį. „HTC Power To Give“ iniciatyva leis išnaudoti nenaudojamą išmaniųjų telefonų potencialą bei taip prisidėti prie projektų, kurie gali pakeisti pasaulį.“

„Kol kas mes svarstėme 1 mln. „HTC One“ išmaniųjų įtaką šiam projektui, tačiau vien per 2013-uosius metus pasaulyje buvo pagaminta per 780 milijonų išmaniųjų su „Android“. Tad belieka tik įsivaizduoti šio projekto potencialą ir reikšmę mūsų vaikams, išnaudojus didžiąją dalį pajėgumų“, – sakė viena iš HTC vadovių Cher Wang.

„Tai yra revoliucinis projektas, tapsiantis didžiausia pasaulyje savanoriškos kompiuterijos iniciatyva. Jis turės reikšmingos įtakos visam pasauliui dar daugelį metų“, – sakė projekto bendraautorius dr. Davidas Andersonas iš Kalifornijos universiteto Berklyje.

Prisijungti prie „HTC Power To Give“ bus itin paprasta – tereikės parsisiųsti nemokamą projekto aplikaciją iš „Google Play“ parduotuvės bei pasirinkti tyrimų programą, kuriai bus skiriami neišnaudojami telefono resursai. Mokslinę informaciją išmanieji apdoros tuomet, kai bus kraunami bei pajungti prie bevielio interneto.

Pradžioje „HTC Power To Give“ iniciatyva veiks su „HTC One“ šeimos bei „HTC Butterfly“ bei „HTC Butterfly S“ išmaniaisiais. Aplikaciją pritaikyti visiems su „Android“ veikiantiems išmaniaisiais numatoma per artimiausius pusę metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(0)
(1)

Komentarai (2)