Prancūzų iššūkis: pigiausia 4G ryšį palaikanti planšetė „Archos 80 Helium 4G“  (0)

Prancūzijoje įsikūrusi mobiliųjų įrenginių gamintoja „Archos“ suskubo nudžiuginti savo gerbėjus – pasaulinės parodos „MWC 2014“ išvakarėse paskelbė, jog jai pavyko sukurti patį pigiausią planšetinį kompiuterį, kuris turės 4G ryšį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šią savaitę prasidėjusios „MWC 2014“ parodos lankytojai jau ir gyvai galėjo pamatyti „Archos 80 Helium 4G“ - planšetinį kompiuterį su 4G ryšiu ir, bent jau kaip skelbiama, pačia mažiausia kaina tarp tiesioginių konkurentų. Šiuo metu rinkoje yra tik keletas planšetinių kompiuterių, kurie gali naudoti 4G ryšį. Iš jų verta paminėti populiariausius - tai „Sony Xperia Tablet Z“ bei „Google Nexus 7“. Pastarieji be mokesčių gamintojo kainomis atitinkamai kainuoja $830 ir $500. Tuo tarpu „Archos“ skelbia, jog naujasis „80 Helium 4G“ planšetinis kompiuteris be mokesčių kainuos viso labo $380.

Kompanijos „Archos“ produkcija yra žinoma ir Lietuvoje – tolesnėje nuorodoje galite susipažinti su įvairiais pas mus prekiaujamais „Archos“ planšetiniais kompiuteriais ir jų kainomis, kurios, reikia pasakyti, yra visai priimtinos. Tad naujasis „Archos 80 Helium 4G“ dar labiau praplės esamą planšečių asortimentą.

Kuo gi naujasis „Archos 80 Helium 4G“ galės dar pasigirti neskaitant kainos ir 4G ryšio? Visų pirma, naujoji „Archos“ planšetė turi 8-ių colių, 1024 x 768 px raiškos lietimui jautrų IPS ekraną. Planšetinio kompiuterio sklandų ir spartų darbą užtikrina keturių branduolių „Qualcomm Snapdragon 400“ procesorius, veikiantis 1,2GHz taktiniu dažniu. Šalia jo darbuojasi 1GB dydžio darbinė atmintis, o už kokybišką grafinį vaizdą bus atsakinga „Adreno 305“ vaizdo posistemė. Skelbiama, jog ši vaizdo posistemė puikiai susidoroja su populiariausiais vaizdo žaidimais ir kitomis 3D grafiką turinčiomis vizualizacijomis.

Vartotojai savo duomenis galės saugoti 8GB vidinėje talpykloje. Gera žinia ta, kad šią atmintį bus galima išplėsti microSD kortelės pagalba.

„Archos 80 Hellium 4G“ veiks kartu su „Android“ 4.3 „Jelly Bean“ operacine sistema, kurios vartotojo sąsaja gamintojo nebuvo keičiama, tad išliko standartinė.

Planšetė pasižymės dvejomis kameromis: penkių megapikselių gale ir dviejų megapikselių priekinėje planšetinio kompiuterio pusėje. Taip pat galinėje pusėje bus ir LED blykstė, leisianti fiksuoti akimirkas, esant prastam apšvietimui. Ši kamera taip pat sugebės filmuoti 1080p raiška.

Verta paminėti, jog ganėtinai pigus planšetinis kompiuteris turi įdiegtus Bluetooth 4.0 bei 802.11n Wi-Fi komunikacijų modulius bei gali pasigirti 3500 mAh talpos baterija.

Kada tiksliai „Archos 80 Helium 4G“ planšetinis kompiuteris pasirodys prekyboje dar nėra žinoma, bet tikėtina, kad jo neteks ilgai laukti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (0)