Japonai siūlo po Neringą važinėti elektromobiliais  (1)

Japonai siūlo Neringos savivaldybei drauge įgyvendinti projektą, pagal kurį po UNESCO saugomą teritoriją būtų važinėjama elektromobiliais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trečiadienį Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis susitiko su Japonijos ambasadore Kazuko Shiraishi ir aptarė galimybes Neringos kurorte plėtoti elektromobilių infrastruktūrą, pranešė savivaldybė.

„Siūloma, kad pagrindinis elektromobilių nuomos punktas būtų įrengtas Klaipėdos mieste. Čia turistai įprastus automobilius galėtų iškeisti į išsinuomotas ekologiškas transporto priemones, kuriomis keliautų po Neringą, pasiektų lankytinas vietas. Pirmoji įkrovimo stotelė galėtų būti įrengta Juodkrantėje, antroji – Nidoje. Taip keliaudamas turistas prisidėtų prie Kuršių nerijos gamtos tausojimo, neterštų ir galėtų kvėpuoti švariu oru“, - sakė ambasadorė.

Anot jos, šis projektas galėtų būti realizuotas bendradarbiaujant Neringos savivaldybei, Japonų kompanijai „Hitachi“ ir bendrovei LESTO.

Panašus projektas jau įgyvendintas viename Estijos regione.

Meras D.Jasaitis teigė palaikąs šią iniciatyvą. Jo tvirtinimu, elektromobiliams galėtų būti netaikomas vietinės rinkliavos mokestis už įvažiavimą į Neringą. Šių ekologiškų transporto priemonių nuomos punktas, galbūt, galėtų būti įrengtas ir ties pasieniu su Rusijos Federacijos Karaliaučiaus sritimi.

Kita vertus, pasak mero, elektromobiliai Lietuvoje yra naujovė, todėl reikia įvertinti daugiau aplinkybių – kokios būtų projekto sąnaudos, šių automobilių patikimumą, taisymo galimybes bei kaštus.

Sutarta, kad detaliau elektromobilių infrastruktūros plėtojimo galimybės kurorte bus aptartos su bendrovės „Hitachi“ atstovais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(8)
(0)
(3)

Komentarai (1)