Moduliniai telefonai gali pasirodyti jau kitąmet  (4)

„Google“ išmanieji moduliniai telefonai, kuriami vykdant projektą „Ara“, rinkoje gali pasirodyti jau kitais metais. Ir tikėtina, kad jų kaina prasidės nuo 50 JAV dolerių (126 litų). „Google“ „Pažangiųjų technologijų ir projektų grupė“ (ATAP), vystanti „Ara“ projektą, ketina veikiantį prototipą pademonstruoti jau per kelias artimiausias savaites bei pradės ruošti vartotojams skirtą versiją, kuria žadama prekiauti jau 2015 m. pirmą ketvirtį, rašo „The Verge“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trys dydžiai

Nors prekybos pradžioje bus galima įsigyti daug skirtingų telefonų modelių, „Ara“ projekto vystytojai atskleidžia, kad ATAP tikslas – pateikti ypatingai paprastų, mažos kainos pasiūlymų. Gali būt, kad įrenginys už 50 JAV dolerių netgi taps priežastimi išplėsti išmaniojo telefono apibrėžimą – jame bus tik „Wi-Fi“, bet ne mobiliojo ryšio, modulis. Tačiau „Ara“ telefonų savininkams tai neturėtų kelti daug problemų, nes pradinės įrenginio charakteristikos jam nėra nuosprendis. ATAP grupės nariai įsitikinę, kad pigiausius įrenginius įsigiję vartotojai bėgant laikui nusipirks ir daugiau įvairių modulių bei pavers savo įrenginį kur kas pajėgesniu. ATAP tikisi, kad „Ara“ telefonai padės padidinti klientų kiekį besivystančiose pasaulio šalyse.

Projekto vystytojai kol kas neskelbia, kuriuose regionuose telefonais bus pradėta prekiauti pirmiausiai, tačiau žada, kad paliks daug erdvės įrenginių funkcionalumui didinti. Jie paskelbė, kad pasiūlys tris skirtingus įrenginių dydžius: mažą, vidutinį ir didžiulį. Jie atitiks dabartinius nedidelio išmaniojo,normalaus išmaniojo ir planšetofono išmatavimus. Svarbu tai, kad dydis yra vienintelė „Ara“ telefonų dalis, kurios po įsigijimo bus nebegalima pakeisti: kiekvienas telefonas bus pagamintas iš pagrindinės elektroninės plokštės, prie kurios tvirtinsis įvairūs moduliai. O pagrindinių plokščių gamintojai bent jau iš pradžių bus tik „Google“. Jei šio plano bus laikomasi, „Google“ turės galimybę kontroliuoti visų „Ara“ įrenginių esmines detales – tai yra labai pageidaujama savybė platformai, ant kurios bus kraunami bet kokie pageidaujami komponentai ir funkcijos, savybes.

Tai, kad „Ara“ bus moduliniai telefonai, nebūtinai reiškia, jog bus prarandamas šiandieninių išmaniųjų telefonų patogumas. ATAP dabar bando 4 mm storio modulius, kuriuos prie pagrindo bus galima tvirtinti iš dviejų pusių, todėl tikimasi, kad bendras įrenginio storis neturėtų būti didesnis už centimetrą. Be abejo, tai yra daugiau už moderniausius telefonus – pavyzdžiui, naujausias „iPhone“ yra ketvirčiu plonesnis – tačiau mažiau už pirmą „iPhone“ modelį ir netgi naujus „Nokia Lumia“ telefonus.

ATAP narių tvirtinimu, „Ara“ moduliai kuriami taip, kad jie iš telefono neišbyrėtų šiam gulint kišenėje ir, pageidautina, net nukritus ant žemės. Modulį bus galima nuimti tik atjungus jį per telefone esančią programėlę, valdančią modulių užrakto mechanizmus.

Kol kas neskelbiama, kokie turėtų būti šie moduliai ir kas galėtų būti jų gamintojai. ATAP daugiau naujienų apie techninės įrangos „Ara“ telefonams kūrimą turėtų papasakoti balandį. Ir nors natūralu tikėtis, jog bus sukurti tokie moduliai, kaip papildomo akumuliatoriaus ar geresnės kameros, „Ara“ projekto vadovas Paulas Eremenko juokauja, kad modulių kūrėjai gali pagaminti kad ir smilkytuvą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: