„Google“ pirmą kartą parodė „pasidaryk pats“ telefono prototipą (Video)  (18)

Bendrovės „Google“ atstovai konferencijoje „Launch“ pirmą kartą viešai pademonstravo „Google“ kuriamo modulinio išmaniojo telefono „Ara“ prototipo komponentus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis modulinis telefonas kuriamas pagal „Google“ inicijuotą „Project Ara“ projektą. Bendrovė pranešė balandžio 15 - 16 dienomis rengianti pirmąją „Project Ara“ kūrėjų konferenciją.

„Project Ara“ skirtas universaliai modulinių telefonų platformai sukurti. Tokių telefonų savininkai galėtų savarankiškai pasirinkti norimus savo telefonų komponentus, prireikus juos pakeisti kitais ir pagal pageidavimą keisti išmaniųjų telefonų funkcionalumą. Tarp tokių keičiamų modulių minimas procesorius, ekranas, klaviatūra, fotokamera, baterija, jutiklių blokas ir kt.

„Launch“ konferencijos metu „Project Ara“ projekto vadovas Paulas Eremenko susirinkusiems pademonstravo „Ara“ modulinio telefono vadinamąjį „endoskeletą“ ir jam skirtus modulius. Tai pirmasis kartas, kai viešai buvo parodytas „Ara“ telefono prototipas.

Pasak „Google“ atstovo, šiuo metu yra sukurti trys skirtingi „Ara“ telefono korpuso variantai. Juos atitinka ir trys „Ara“ ekranų prototipai: vienas yra vadinamasis „mini“ modelis, kurio įstrižainė siekia apie 4 colius. Vidutinio dydžio ekranas yra 4 - 5 colių, o „maxi“ variantas atitinka dabartinių planšetofonų dydį.

Taip pat paaiškėjo, kad „Ara“ gali turėti specialius dėklus, kurie išoriškai užmaskuoja modulinę telefono struktūrą: įrenginio išvaizda tampa lygiai tokia pati, kaip ir šiuolaikiniai išmanieji telefonai.

Keičiami „Ara“ telefono moduliai (su fizine klaviatūra, fotokameromis, davikliais ir kita technine įranga) prie priekinės korpuso dalies bus tvirtinami mechaniniais jungikliais, o prie galinės - magnetais. Modulių storis neviršys 4 mm, o surinkto modulinio telefono korpuso storis neturi būti didesnis nei 10 mm.

Pasak „Google“ atstovų, šio telefono komponentai turėtų būti keičiami greitai ir paprastai.

Moduliniai telefonai galėtų prailginti išmaniųjų įrenginių eksploatacijos laiką, nes po poros metų, dėl sparčios technologinės pažangos, įsigytų naujų telefonų techninės savybės atrodo morališkai pasenusios. Keičiami komponentai suteiktų galimybę naudotis techniškai pažangesnėmis galimybėmis ir naujomis paslaugomis.

Planuojama, kad masinei gamybai tinkantys tokių telefonų modeliai bus parengti 2015 metų pradžioje. Pradinio lygmens modulinio telefono komplektas su sensoriniu ekranu, „Wi-Fi“ ryšiu ir mikrovaldikliu, „Google“ skaičiavimais, turėtų kainuoti apie 50 JAV dol.

Šiemet „Google“ planuoja surengti mažiausiai dar 2 renginius, skirtus „Ara“ platformai plėtoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(10)
(1)
(-1)

Komentarai (18)