JAV pradėtos drausti elektroninės cigaretės  (9)

Ar kenksmingos elektroninės cigaretės? Tyrimų šioje srityje dar labai mažai, tačiau Jungtinėse Valstijose jų rūkymas po truputį pradėtas reguliuoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš pradžių Niujorke ir Čikagoje, o dabar ir Los Andžele vietos valdžia uždraudė „leisti dūmus“ restoranuose, baruose, parkuose ir kitose vietose, kur uždrausta rūkyti įprastas cigaretes. Sprendimas įsigalios po 30 dienų, praneša naujienų agentūra Reuters.

Vasarį Los Andželo miesto valdžios institucijos uždraudė parduoti elektronines cigaretes nepilnamečiams. Šis sprendimas buvo motyvuotas tuo, jog jų rūkymas leidžia vaikams įsitraukti į procesą, kuris vėliau stimuliuoja perėjimą prie tabako gaminių.

Jei čia viskas aišku, tai naujas įstatymas sukėlė galybę diskusijų. Pavyzdžiui, kai kurie žmonės mano, kad draudimas gali paskatinti vėl imtis įprastų cigarečių. Vienas iš Amerikiečių pulmonologų asociacijos atstovų teigė, kad tokio pobūdžio draudimai logiški, kalbant apie įprastus tabako gaminius.

„Tačiau šis pasiūlymas tik pablogins piliečių sveikatos būklę, kurie nuo šiol neturės motyvacijos pereiti prie mažiau pavojingų elektroninių cigarečių“, – teigė asociacijos atstovas Charls Connor.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(9)
(0)
(3)

Komentarai (9)