Dell iš kompiuterių pirkėjų ima mokestį už Firefox diegimą  (8)

Amerikiečių kompanija Dell siūlo vartotojams sumokėti £16,25 (apie 67 litus) už tai, kad į jų naujai įsigytą kompiuterį būtų įdiegta naršyklė Firefox. Kompanijos Mozilla atstovų teigimu, jie jau užsiėmė šios problemos tyrimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mozilla viceprezidentė Denelle Dixon-Thayer teigė, kad tarp Dell ir jos organizacijos nėra jokio susitarimo, kuris leistų imti mokestį už Firefox diegimą į kompiuterį, naudojant šį prekinį ženklą. ji pabrėžė, kad kompanijos politika tai daryti draudžia. Savo ruožtu, Dell puslapyje, skirtame D. Britanijos vartotojams, siūloma sumokėti už naršyklės diegimą į pasirinktą asmeninį kompiuterį. Mozilla atstovė teigia, kad trečios šalys negali imti iš vartotojų mokesčio, jei naudoja Mozilla programinę įrangą su nemodifikuotais išeities kodais. „Jei norite pardavinėti produktą, reikia naudoti kitą prekinį ženklą, kuris nesusijęs su Mozilla prekiniais ženklais“, – paaiškino ji.

Dell atstovai teigia, kad kompanija nereikalauja pinigų už pačią programinę įrangą, o tik už naršyklės įdiegimo darbus. Aišku, reikia pažymėti, kad Mozilla politika draudžia imti pinigus už jos produktų diegimą, taigi nėra aišku, kaip panašūs kompanijos Dell pareiškimai gali būti tokios praktikos pateisinimas.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(7)
(0)
(2)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: