JAV ekspertas: „Lietuvoje reikia dislokuoti amerikiečių raketas“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arthuras 2014-03-13 23:28
Tavo laisvė pasibaigia ten, kur prasideda manoji. Sakysi, o koks mano reikalas, ką tu galvoji ir ką kalbi?.. Ogi toks, kad daug kartų kartojamas melas, tampa tiesa. Iš tiesų gana nesunku įteigti piliečiams, jog Rusija elgiasi teisingai, ar kad mes turėtumėm rinktis Rytų kryptį vietoj Vakarų ir kitas nesąmones. Tai lengva įteigti, nes mūsų liaudis tamsi. Jei norim išlaikyti sveiką protą ir teisingą kryptį (kad nebūtų taip, kaip Ukrainoje), turime neleisti, kad prorusiški fanatikai įsisiautėtų. Kitaip bus blogai, labai blogai.
cluendo 2014-03-13 23:54
Visiskai pritariu tau. O priedo, cia visa sita suirute parodo, kad Rusija dabar yra ispausta i kampa. As manau vienaip ar kitaip cia numatyti dalykai ir jie turetu iseiti i nauda (mum, vakarams ir rusijai paciai). 21 amzius o Putinas kaip is viduramziu elgiasi. Kiti sako "tai kad nera ka Rusam daryti" - taip, jiems nera ka daryti, bet tai tik parodo ju silpnuma ir liepto galo prieima. Kitaip nebutu dabar tokiu klausimu kile del Ukrainos jeigu jie graziai politikuot moketu ir nebutu sovietinio mastymo. Sakau, jeigu pasikeistu Rusija su savo valdzia, vo tada super visiem butu. O Arns ir visi kiti panasaus mastymo tai va tik per jumis ir jusu lygio "protinius" ismastymus Lietuva kentejo ir dar dabar kencia.
Arns 2014-03-13 23:55
Na kiek nesusikalbam, jis ten ir plačiau minėjo, kad ir prieš laivus ginkluotę. Tai nedidinant įtampos, galėtu būti tik oro pajėgos, įtraukiant labiau universalesnius naikintuvus. O raketų gaudyklės jau platus reikalas. Su paprasta gaudykle ne kiekvieną naujesnės kartos raketą pagausi, jau nekalbant apie balistines raketas. Tad tas "missle defence" labai nesukonkretintas pasvarstymas.
cluendo 2014-03-14 00:02
Jei cia tavo moto tai tau jau diagnoze nustatyta vajei
Ernestass 2014-03-14 00:11
Ir geriausias būdas tai padaryti yra stumiant savo propogandą bei įžeidinėjant kitus komentuotojus?
Arns 2014-03-14 00:17
Nešerk trolių. Diskutuok su tais, kurie turi žinių, ar bent bando į tema reikšti nuomonę. Kiti gali varyti į savo delfius, ten pilt srutas ar seiles, kad ir be faktų ar pamąstymų.
Kirtiklis 2014-03-14 00:45
Čia didžiausias absurdas koks tik įmanomas. O jei atsiras kitos šalies nežymėti kariai, tai ir gi nieko nebus. Ir kitas klausimas, ten nėra Rusų karių, reiškia jei juos nušaus, Rusija nieko pasakyt negalės nes tai ne jos kariai.
Unikali durnaropė 2014-03-14 00:56
p.s. Neradau lietuviškais titrais, bet bus gerai ir braliukiškais .
cluendo 2014-03-14 00:58
Arns, As nezinau ka tu skaitai, bet tai tikrai daug baisiau uz delfi.
Arns 2014-03-14 01:02
Teisiškai taip. Ji negalės pareikalauti ką nors prisiimti atsakomybę. Ir ne, tai ne išsižadėjimas savo karių, patys jie sutinka su tokiomis sąlygomis. Iš man žinomų organizacijų, tik prancūzų "svetimšalių legionas" gali pasigirti didelėmis karių grupėmis, kurios tarnaudamos vykdo Prancūzijos įsakymus, tačiau šalis nepriima atsakomybės už juos, ir tik po tarnybos suteikiama tapatybė (t.y panaikinami visi kaltinimai, pilietybės pagalba paslepiami net ir kitose valstybėse ieškomais paskelbti žmonės). Taigi teoriškai gali šaudyti, bet reikia atsiminti jog čia ne spec pajėgos, kurios pričiuptos dingsta. Šitos gali tiek atsišaudyti, tiek po kelių dienų būt pakeisti jau tikromis, kurios veiktu pagal RF įgaliojimą (kuris kariams jau išduotas), pajėgomis. Tik su aiškių pretekstu, kad kariuomenė pradėjo veikti prieš savo piliečius (atsiminkim visus, kad to paties Egipto įvykius, kada kad ir riaušės, bet kariuomenės įsikišimas pakeitė ir kalbėjimo toną)
Arthuras 2014-03-14 01:16
Jei visi bijos dislokuoti pas save - Rusija sėkmingai atkurs Sovietų Sąjungą. Negalime leisti, kad nei ekonomiškai, nei karine prasme pati stipriausia valstybė siautėtų visame pasaulyje. Vietoj to, kad žmonės bijotų dislokuoti pas save, geriau tai skatintų - kai tų svarbių taktinių taikinių Rusijai atsiras labai daug, sumažės ir pavojus konkrečiai valstybei.
Arns 2014-03-14 02:21
Rusija turi "tik" apie 8000 branduolinių bombų. Bent jau vidutinio nuotolio, galinčių smogti Europai, pilnai užtenka. Visų JAV miestelių aišku tarpkontinentinėmis neuždengsi. bet to ir nereiktu, kad pasaulyje žmonių nelabai liktu...
PupuDede 2014-03-14 08:24
Jus cia daug ka ismanote. Ka veikia amerikonai Irane Irake? Vis dar iesko masinio naikinimo ginklo? Ar buvo kalejimas amerikonu Lietuvoje? Ar galejo buti apmokymai Lietuvoje? Vieniems isiversti leidzia visas pasaulis kitiems ne, as tiesiog uz lygias teises, bet nepalaikau rusu Mano akimis dabar vyksta (perkeltine prasme) tarp stipriu dedziu razborkes ir toks svelnus apsistumdimas po kurio Vokietija, Amerika suprato kad tas ruselis ta laika stangineje leido ir netaip lengvai iseis ji pastumti. O mes Lietuva prilyginu 5 m vaikui kuris saukia ant ruso teti klausyk manes o tai i nariuka ispirsiu.
Smėlis 2014-03-14 08:39
Arns, išsiaiškinam vieną kartą aiškiai ir suprantamai. Ar tavo galva Rusijos veiksmai nepažeidžia tarptautinės teisės ir sutarčių (įskaitant Budapešto memorandumą)? Ar teigi, kad Rusija niekuo dėta dėl "savigynos" būrių susiformavimo? Ar (neskaitant vakarų "ekspertų" ir populistų blevyzgų), vakarai padarė bent vieną stipresnį nei priklauso žingsnį?
Arns 2014-03-14 09:05
Eidumukas 2014-03-14 09:40
Arnai, dėl Rusijos siųstų karių be atpečių: Pagal tarptautinę teisę klausimas, ar juos kombatantais galima laikyti, bet, kad Rusijos siųstomis pajėgomis, tai tikrai. Tokia praktika susiklostė po to, kai tokiomis pat nesąmonėmis, ką dabar daro Rusija (kur apsimeta nekalti dėl siųstų karių) užsiėmė P. Amerikos valstybėlės siųsdamos savo kaimynėms iš džiunglių "sukilėlius".
Arthuras 2014-03-14 09:49
Klausimas, dėl realaus skaičiaus. Visgi nuo šaltojo karo pradžios praėjo daug laiko, iškyla klausimas dėl galimybės tuos ginklus panaudot.
Arns 2014-03-14 10:30
Pagal sutartis, tarptautiniai tikrintojai, kasmet po dalį saugomų apžiūri. Didelė dalis guli saugyklose, tačiau parengtų smogti skaičiai vis vien tūkstantiniai. Pvz vienas povandieninis laivas, "Burei" klasės, gabenasi su savimi 16 balistinių raketų. O tokių ar panašių ne vienas. Kur dar raketiniai komplesai, veikiančios tacionarios stotys... Jei konfrontacija didėtu, būtu iš sandėlių pradėtos traukti ir rengti likusios. O dėl veikimo, kas kiek laiko patikrinamos, pirmiausia tikrinama. O visų antra, reikia suprasti jog skaičiuojamos ne tiesioiai raketos, o galvutės. Jas gali užsukti ant raketos, tad kiek tų pačių raketų prigaminta... Vien tas pats kompleksas "iskander", gali paleisti ir atomin užtaisą, jei tik atitinkama galvutė pakraunama į raketą.
Arthuras 2014-03-14 12:59
Žinojai, kad Kaliningrade Iskander jau dislokuotas?