„ASUS“ pabodo planšetės ir nešiojami kompiuteriai – pereinama prie išmaniųjų telefonų  (0)

Taivanio informaciniai portalai skelbia, jog kompanija „ASUS“ kovo ir balandžio mėnesiais planuoja gerokai padidinti išmaniųjų telefonų gamybai reikalingų komponentų užsakymus iš tiekėjų. Tai susiję su ambicingais planais 2014-iesiems metams – planuojama, jog šiais metais gali įvykti lūžis, kuomet „ASUS“ išmanieji telefonai iš nišinių produktų taps masinio vartojimo gaminiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Labai daug vilčių susiję ir su tuo, jog „ASUS“ ketina išplėsti prekybą išmaniaisiais telefonais besivystančiose rinkose, tokiose kaip Kinija. Šiam tikslui pasiekti bus plečiamas išmaniųjų telefonų spektras, patenkantis į vidutinių kainų diapazoną. Detales išmaniesiems tieks Kinijos gamintojai, su kuriais dabar intensyviai plečiami ryšiai.

Tiesa, nepamirštamos ir Vakarų pasaulio rinkos. Kompanija jau vykdo derybas su JAV mobiliojo ryšio operatoriais, o eilėje – ir Europa.

Be to, kaip skelbia Digitimes, kompanija „ASUS“ ketina ateityje optimizuoti savo nešiojamos elektronikos – planšetinių, nešiojamų kompiuterių bei išmaniųjų telefonų – asortimentą. Dabartiniu metu išmaniųjų telefonų segmente kompanija „ASUS“ remiasi tik „Android“ platforma, tuo tarpu planšetinių kompiuterių segmente gamintojo asortimentas jau platesnis: yra planšečių ir su „Android“ operacine sistema, ir su „Windows 8.1“. Kaip matyti tolesnėje nuorodoje, ir Lietuvą pasiekę „ASUS“ planšetiniai kompiuteriai turi platų pasirinkimą įvairiems skoniams, o jų kainos visai patrauklios.

Kokia gi operacinė sistema galėtų tapti „Android“ alternatyva išmaniuosiuose telefonuose kol kas neskelbiama, bet leidžiama suprasti, kad žvalgomasi į visas rinkos galimybes.

Tokiomis inovacijoms „ASUS“ mano, jog yra jau pasiruošusi – kompanija turi sukaupusi daug sėkmingos patirties gaminant įvairius mobiliuosius prietaisus. Užtenka paminėti vien „ASUS“ gaminamą „Nexus 7“ planšetinį kompiuterį, kuris laikomas vos ne etaloniniu gaminiu savame segmente. Žinoma, dėl skonio nesiginčijama, o ir didele dalimi tai Google kompanijos indėlis, tačiau susipažinus su tolesnėje nuorodoje pateikiamomis techninėmis „Nexus 7“ charakteristikomis bei kaina, tenka pripažinti, jog „ASUS“ ir Google tandemas visai gerai padirbėjo.

Taip pat kompanija turi bene vienintelį visoje rinkoje tokio tipo hibridą „PadFone Infinity“, kuris gali dirbti ir kaip išmanusis telefonas, ir kaip planšetinis kompiuteris. Tiesa, toks hibridinis sprendimas jau nėra pigus – už „PadFone Infinity“ nepakaks ir 2000 Lt.

Be to „ASUS“ pirmoji pagamino planšetę su atskiriamu klaviatūros padu – nešiojamo kompiuterio ir planšetės hibridą. Šiuo metu tokie hibridai labai išpopuliarėjo planšečių segmente su „Windows“ operacine sistema.

Kompanijos manymu, po tiek inovacijų planšetinių kompiuterių segmente, pats laikas imtis išmaniųjų telefonų rinkos, kurioje „ASUS“ kol kas negali pasigirti tokiais pat gerais pasiekimais.

Tuo labiau, jog ir ankstesnis išmaniųjų telefonų pasirinkimas su „ASUS“ brandu nebuvo labai platus. Tačiau dabar situacija gerokai pasikeitusi: išleistas naujas 4“ įstrižainės „PadFone mini“, sumažintos gamybos savikainos tokių modelių kaip 5“ įstrižainės „PadFone Infinity Lite“, 6“ įstrižainės „Fonepad Note 6“ ir gigantiško planšefono „Fonepad 7“.

Atsižvelgdama į tokius asortimento pokyčius, „ASUS“ šiais metais planuoja parduoti iki 5 milijonų išmaniųjų telefonų. Gamybos ir rinkodaros pastangos bus nukreiptos į modelius su patraukliomis techninėmis charakteristikomis ir viliojančiomis kainomis.

Aukščiau pateiktose nuorodose galite patys įvertinti „ASUS“ gaminių kainas ir technines charakteristikas ir nuspręsti, kiek gi iš tiesų yra realios tokios kompanijos ambicijos.

(1)
(0)
(0)

Komentarai (0)