Paaiškėjo savaiminio „iPhone 5S“ išlinkimo priežastis  (6)

Tie „iPhone 5S“ išmaniųjų telefonų savininkai, kurie interneto forumuose išgirdo ar pamatė nežinia dėl ko keistai išlinkusius šių telefonų modelius ir susirūpino dėl tokios savaiminės deformacijos priežasčių, jau gali sužinoti šios mįslės įminimą, skelbia svetainė „GSMArena“. Tai telefono perkaitimas dėl ilgalaikio naudojimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tuo metu, kai telefonų išlenktais korpusais gamintojai ieško naujų dizaino sprendimų ir siekia dar didesnio vartotojų dėmesio, aiškėja, kad „Apple“ dėl tokios egzotikos visai nereikėjo stengtis. Pasirodo, kai kurie „iPhone 5S“ modeliai šitaip deformuojasi savaime ir nepriklausomai nuo to, patinka tai ar ne jų savininkams.

„GSMArena“ teigimu, pirmieji pranešimai apie savaime besideformuojančius „iPhone 5“ telefonus pasirodė 2012 metais. Tada buvo skelbiama, kad išmaniojo telefono korpusas lūžta ties garso reguliavimo mygtukais. Daugiausia su šia problema buvo susidūrę Kinijos rinkai tiekiamų „iPhone 5“ naudotojai, tuo tarpu JAV tokių atvejų pasitaikydavo žymiai mažiau.

Pasak specialistų, tokios deformacijos priežastis buvo šiame telefono modelyje naudotas minkštas metalas - aliuminis, kuris pakeitė „iPhone 4S“ naudotą stiklą, bei pailgėjęs korpusas. Tačiau dabartinio flagmano „iPhone 5S“ savininkų pranešimai apie po tam tikro laiko savaime išlinkusį korpusą su aliuminiu nesusiję.

Su šia problema susidūrę žmonės tvirtino nedarę jokio mechaninio poveikio telefonui, dėl kurio jis galėjo sulinkti. Jie taip pat aiškino nesinešioję „iPhone 5S“ užpakalinėse kelnių kišenėse ir nė karto ant jo neatsisėdę. Tokius liudijimus yra paskelbusios šią problemą nagrinėjusios „Cult of Mac“ ir „NoWhereElse“ svetainės.

Dabar pagaliau nustatyta, kad dėl savaiminės „iPhone 5S“ deformacijos kaltas telefono perkaitimas: dėl to metalinis jo korpusas praranda tvirtumą, skelbia „GSMArena“. Su šia problema susiduria anaiptol ne visi „iPhone 5S“ naudotojai, tačiau dėl visa ko reikėtų būti atsargesniems ir nelaikyti jo įjungto ištisas savaites.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(13)
(0)
(1)

Komentarai (6)