Nori pagelbėti pasauliui? Tam užtenka vienos naudingos programėlės!  (10)

Šį pavasarį Vienos Universiteto mokslininkai kartu su kompanija „Samsung Electronics“ pristatė „Android“ įrenginiams skirtą programėlę „Power Sleep“, kuri naudoja mobiliųjų įrenginių procesoriaus resursus vartotojui miegant ir tokiu būdu suteikia galimybę prisidėti prie mokslinių tyrimų plėtros.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Programėlė veikia išmaniojo telefono žadintuvo principu. Vartotojui nuspaudus mygtuką pradedamas duomenų perdavimo procesas - ne didesnis nei 1 MB duomenų kiekis yra siunčiamas iš Vienos Universiteto serverių ir grįžta atgal, mobiliajam įrenginiui atlikus reikalingus skaičiavimus.

Gauti duomenys tiesiogiai nukreipiami į mokslininkų bendruomenei priklausančią duomenų bazę, kurioje surenkami visame pasaulyje atliekamų baltymų tyrimų rezultatai. Baltymų moksliniai tyrimai yra pritaikomi daugelyje sričių. Neabejotina, kad siekiant geriau suprasti tokias ligas kaip Alzheimerio liga ir vėžys labai svarbu surinkti daugiau informacijos apie baltymų funkcijas.

„Power Sleep“ naudoja mobiliojo įrenginio procesorių, tuo tarpu asmeniniai duomenys nėra liečiami.

Programėlę galima nemokamai parsisiųsti iš „Samsung App Store“ ir „Google Playstore“ parduotuvių į įrenginius, kurių operacinė sistema „Android 2.3“* ir aukštesnė. Tokiu būdu „Samsung Electronics“ iniciatyva kovoti su Alzheimerio liga ir vėžiu tampa prieinama visiems - kiekvienas žmogus gali prisidėti prie didelių tikslų siekimo, padėti pilnai suprasti baltymus ir paspartinti mokslinius tyrimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(17)
(0)
(0)

Komentarai (10)