JAV gali nubausti Rusiją netiesiogiai, bet itin skaudžiai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

DimQa 2014-03-25 09:05
Nepyk žmogau, bet tau akivaizdžiai reikia eit pas gydytojus. Kopint kiekvieną post'ą kito žmogaus, tai jau nesveika Išeik tu gal į lauką, pavasaris aplinkui. Peace
wizby 2014-03-25 09:27
Gal tamsta DimQa nori papasakoti tamsuomenei apie Krymo turizmo ypatumus artimiausiam penkmečiui? Tendencijas ir tikslus pradžiai. Aš žinau, kad ruSSkyne būna stebūklų, bet gal galite nesusiprantantiems papasakoti kaip dotaciniu regionu ilgą laiką buvęs Krymas - staiga tik pyst ir jau be dotacijų apsieis?
leksas 2014-03-25 09:27
Niekam čia nereikia eiti pas gydytojus, geri jūsų analitiniai komentarai, man patiko paskaityt, nebent immortiallt čia kažko trydalioja.
immortallt 2014-03-25 10:44
1) Iškabinai dauguma postų, kurie yra ne prognozė, o žingsniai, kuriais būtų galima pažaboti Rusiją. Jei visi skystakiaušiai, tai nereiškia, kad tokie žingsniai neveiktų. Niekur nesakiau, kad ims taip ir padarys. Turizmas Kryme Dream on. Artimiausią dešimtmetį nevažiuos niekas. Taip, Krymas yra strateginė vieta, bet fakto nekeičia, tai miestas, kuriam reikia daugiau pinigų sukišti, nei gausi iš jo šiuo metu. O norint išlaikyti euforiją, reikės dar daugiau pinigų kišti, o problemų rasti pinigų ir pensijoms Putinas turi, o kelti prisižadėjęs. O šiaip gražu iš konteksto išiminėti tekstą ir tai, kas yra nuomonė ir galimi žingsniai, o ne ateitis kaip bus. P.S. karas kaip ir nevyksta dar bei Krymas niekada nebus pripažintas, kad yra Rusijos teritorija.
- 2014-03-25 11:14
Bus. Vakarai jau susitaikė su tuo. Tik kad dar nepatvirtino. Istoriškai - tai Rusijos arba Turkijos žemės. Turkams pofik teisės į Krymą, o rusams - sentimentai ir jų istorija. Todėl Vakarai ir pripaž\ins de facto, o vėliau ir de jure, kad Krymas yra Rusijos.
Arns 2014-03-25 11:42
oh kai vartosi immortallt Matai, jei suprastumei geopolitiką, tai ir žingsnius vardytum ne "iš oro", o kokie realūs. ką bent jau pats ir bandau daryti, tačiau žinia tokių kaip tamsuolis, esu apšaukiamas bala žino kuo, nors ir būnu teisus. o tu, būdamas neteisus, vis vien dediesi egzpiertu Krymas ir taip pagrinde laikėsi iš Rusijos turistų. Taigi, bent ženklaus smukimo neturi būti. Tas pats ir su visom pensijom, kaip lietuviai tarpukariu, dėl pinigų su Lenkija, neaukojo Vilniaus, taip logiškai paaiškink, kodėl rusai turėtu neaukoti dėl Krymo. P.S dar kartą pasikartosiu, ėmiau ne iš konteksto, o tiesiog "paklodėmis" citavau visas tavo mintis, ką reiškei šiuo klausimu. Ir kaip pridėjau, į jokias diskusijas nesileidai, kai kas nors pasakydavo, jog tavo "prognozės" į dangų neina. P.S.S pasidomėk istorija, kiek yra ginčytinų teritorijų pasaulyje, ir kiek iš jų, prijungtos prie didelių valstybių, visiškai nejaučia jokių padarinių, nes "motininėms" valstybėms, niekas nieko daugiau, kaip tylaus protesto, negali pareikšti. Tad de jure principas beprasmis. Ir ne tik šiuo atveju.
Kirtiklis 2014-03-25 11:55
Taip taip tu teisus dažniausiai ant kokių 50%, bet toki7 perliukų pamėtai - kaip ir sovietmečiu suformuota Lietuvių kalba..
perihellis 2014-03-26 14:25
"Kas yra penktoji kolona? Siaurąja prasme penktąja kolona vadinamos žmonių grupės, kurios puola kariuomenę iš užnugario, kad padėtų priešui, plačiąja - bet kokie slapti priešo agentai, siekiantys griauti valstybės, tautos ar kitokios žmonių bendruomenės solidarumą. Ši sąvoka atsirado 1936m spalį, kai fašistų generolas Emilio Mola per radiją pranešė, kad jo daliniai puolė Madridą keturiomis kolonomis. Penktoji kolona, pasak jo, jau buvo mieste. Ją sudarė fašistams prijaučiantys civiliai, kurie savo veiksmais siekė susilpninti priešą: ėmėsi diversijų, šnipinėjo ir sėjo paniką. Pilietinio karo metais šie Molos žodžiai virto sparnuotu posakiu" Ištrauka iš "Iliustruotoji Istorija" žurnalo. Jei ne paslaptis kokia valiuta moka? ar čia šiaip piurė galvoje? skirta Arns
Arns 2014-03-26 14:42
perihellis, pamiršti jog demokratijoje žodžio ir minties laisvė, o totalitarizme viena tiesa ir vienas sprendimas. Neveltui dar senoliai pastebėjo, jog baimės akys plačios. O Lietuvoje, kas siekė tikslų įbauginti, tą jau padarė, užuot ieškojus sprendimų, ieškoma priešų, užuot ieškojus perspektyvos, laukiama kam pirmam bus įvykdytas linčo teismas. Susiskaldžiusią valstybę lengva paimti, bet bukas išdidumas daugeliui aptemdo protą, ir kaip ponas tamsuolis, pats tampate tuo ginklu, kuris ėda valstybės pamatus. Dar nesenai visi fašistuojantys skustagalviai, nusiteikę prieš gėjus, prieš kitas tautas, buvo valstybės įsivaizduojamas pagrindas, daugeliui jie siejosi su aktyvizmu ir lietuvių išsaugojimų, dabar pasikeitė dainelė, ir juos taip pat skubama apšaukti valstybės išdavikais. Dar nesenai "žalieji" buvo vakarietiškos kultūros ir sampratos atstovai, važinėjantis iš užsienio V. Adamkus atrodė kaip pranašas, dabar visos "žaliosios" idėjos apšaukiamos "raudonosiomis"... Dar tęsti, ar jau supratai, kad tesi dalis Pelkės, kuri linksta į tą pusę, iš kurios stipriau plakama?
perihellis 2014-03-26 15:22
tai kad smarkiau plakama iš raudonosios pusės
Arns 2014-03-26 17:15
Hmm, autoritetingu šaltiniu tą faktą galite paremti? Nes sakyčiau jog Lietuvoje nuomonės kol kas suformuotos nėra, ir mūsų žiniasklaida užsiima informacijos perspausdinimu, kas tolygu kitos valstybės pozicijos pateikimu, kas savaime jau tampa svetimos minties tvirtinimu... Konkrečiai Krymo atveju, net labiau dominuoja Ukrainietiški šaltiniai, ukrainietiška vidaus propaganda, prieš tai ką kalba vokiečiai, britai, amerikiečiai, prancūzai, rusai. Juk pasižiūrėk, beveik visi Rusijos veiksmai perspausdinami pasiremiant Unian arba net facebook informacija, ir tik retame straipsnyje randame jog originalus šaltinis koks BBC, CNN, NYtimes, France24, Bild ir pan. Kažkokia originalią nuomonę, sutinkame labai retai, dar rečiau net mūsų politologai remiasi savais kanalais, o ne skaitydami ką kažkas kažkur parašė,ir tiesiog perpasakodami tai.
perihellis 2014-03-28 16:18
Aš kalbu apie propagandą apie sėkminga sistemingą smegenų plovimą. Normalaus atsakymo nesitikiu, nes iš pačio jo sulaukti neįmanoma, kaip prorusiško veikėjo. Man tik įdomiau vienas dalykas, ar tamsta vaisius viso to, ar ūkininkas, kuris sėja šią sėklą. Ačiū. Ukraina atskira tema, daug šaltinių skirtingai rašo, vieną dieną viena teigia, kitą - kitą, tai tiksliau sužinosim viską tik atslūgus įtampai ir panikai, kas visai sėkmingai kurstoma beje klausimas asmeniškai, ar norėtum, kad Rusija ateitų 'išgelbėti-išlaisvinti" Lietuvą? Atsakymas 'taip' arba 'ne'. Galima ir privačiai, jei nesinori viešai