Išmaniuosiuose telefonuose atsiras erdvinio garso formavimo technologijos  (1)

Erdvinio garso formavimo technologijos jau seniai persikėlė iš kino teatrų į mūsų svetainės, kai buvo pasiūlyti specialūs namų kino komplektai. Šias technologijas galima rasti ir asmeniniuose kompiuteriuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Natūralu, kad mobilių įrenginių amžiuje visa tai debiutuos ir išmaniuosiuose telefonuose bei planšetiniuose kompiuteriuose. Būtent tam skirtas standartas Dolby Atmos, pristatytas prieš porą metų.

Šiuo metu visame pasaulyje su technologija Dolby Atmos yra sukurta daugiau nei 450 kino filmų. Vienas iš naujausių pavyzdžių – tai ne vieną Oskarą laimėjęs filmas „Gravitacija“, taip pat vienos paskutinių nuotykių serialo apie Hobitą dalių. Ir štai dabar Dolby kūrėjai praneša, kad Atmos palaikymas telefonuose ir planšetėse atsiras iki 2014 m. pabaigos, rašo portalas CNet.

Mobilios Dolby Atmos versijos pristatymas įvyko vasario mėnesį Barselonoje, kurioje vyko paroda MWC 2014. Kūrėjai pareiškė, kad šį garso dekodavimo metodą palaikys Qualcomm procesorius Snapdragon 805.

Tai reiškia, kad šalia ARM branduolių atsiras specializuoti garso blokai. Tai reiškia, jog jau greitai iš mažų telefonų girdėsime tiek puikios kokybės sprogimų armadą, tiek ir filmų herojų tylius šnabždesius.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (1)