Paaiškėjo pats greičiausias ir pats lėčiausias išmanieji telefonai  (9)

Alto universiteto (Suomija) specialistai sudarė išmaniųjų telefonų duomenų siuntimosi mobiliuoju internetu spartos reitingą, paremtą testais naudojant specialią tam skirtą programą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suomių specialistų sudarytame sąraše yra išmanieji telefonai, sugebėję pasiekti maksimalų duomenų siuntimosi komerciniuose ryšio tinkluose greitį. Šio tyrimo duomenys, pasak Alto universiteto atstovų, yra moksliškai pagrįsti, nors nustatyta duomenų siuntimosi sparta priklauso nuo įvairių veiksnių.

Pavyzdžiui, matavimo rezultatus gali keisti storos pastatų, kuriuose yra mobilusis telefonas, sienos, momentinė mobiliojo ryšio operatoriaus tinklo apkrova, prasta 4G ryšio aprėptis ir kt. Tačiau, pasak vieno šio tyrimo autorių profesoriaus Jukkos Mannerio, surinkti statistiniai duomenys leido išvesti bendrus atskirų telefonų modelių rezultatus, atspindinčius realią situaciją.

Įvairių gamintojų išmaniųjų telefonų duomenų siuntimosi greitis buvo matuojamas Suomijoje sukurta programa, kuri prieinama „Netradar.org“ svetainėje. Atliktų matavimų rezultatai buvo siunčiami į „Netradar“ serverį.

Iš viso testuose dalyvavo apie 1 300 išmaniųjų telefonų modeliai. Iš jų tolimesniems testams buvo atrinkta 150 populiariausių telefonų. Pranešama, kad pačiu populiariausiu išmaniuoju telefonu buvo atlikta daugiau nei 5  000 duomenų siuntimosi greičio matavimų, o pačiu nepopuliariausiu, atsidūrusiu 150 atrinktų telefonų sąraše – maždaug 200 matavimų. Kiekvieno testavimo metu siuntimosi greitis būdavo matuojamas 5 kartus, o po to būdavo apskaičiuojamas jų aritmetinis vidurkis.

Paaiškėjo, kad pats greičiausias išmanusis telefonas duomenų siuntimosi iš mobiliojo ryšio tinklo spartos požiūriu yra bendrovės LG modelis “LG G2": vidutinė jo sparta siekė 103,8 Mb/s. Šis telefonas buvo pateiktas rinkai praėjusių metų rudenį.

Antrojo vietoje atsidūrė „Samsung“ išmanusis “Galaxy S4 4G+“ (GT-I9506), trečioje – “Galaxy Note III" (SM-N9005).

Ketvirtoje ir penktoje vietoje liko „Nokia Lumia 920“ ir „Samsung Galaxy S4“ (GT-I9505), sakoma pranešime. Toliau vietas pirmajame reitingo dešimtuke pasidalijo „Nokia Lumia 1020“, „Samsung Galaxy SIII LTE“ (GT-I9305), „Samsung Galaxy Note 10.1 LTE“ (GT-N8020), „Samsung Note LTE“ (GT-N7105) ir „Sony Experia Tablet Z“ (SGP321).

Įdomu, kad „Apple“ flagmanas „iPhone 5S“ šiame reitinge užėmė tik 13 vietą (93,5 Mb/s), o „HTC One“ – 23.

Paskutinę šio sąrašo TOP50 poziciją užėmė „Samsung Galaxy Note 10.1“ (GT-N8000) – 17,5 Mb/s.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(17)
(0)
(4)

Komentarai (9)