Visiškai naujas požiūris į apšvietimą: Philips pristatė išmaniąją apšvietimo sistemą  (0)

Sekmadienį Frankfurte (Vokietija) duris atidarė paroda „Light + Building 2014“, kurioje, be viso kito, bus pademonstruoti naujausi pasiekimai apšvietimo srityje. Savo sprendimus parodys ir kompanija Philips, kuri neseniai anonsavo sistemą, skirtą naudojimui biuruose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Philips siūlo prijungti LED lemputes prie „Power-over-Ethernet“ tinklų. Tai leis šviestuvams integruotis į statinio apšvietimo sistemą, o vartotojai galės visa tai valdyti nuotoliniu būdu.

Bendroje sistemoje veikiantys šviestuvai galės, pavyzdžiui, rodyti kryptį iki laisvos konferencijų salės. Įdomu tai, kad sistema su papildomais sensoriais leis rinkti informaciją apie patalpų užimtumą, temperatūrą ir drėgmę, taip pat valdyti šildymo ir ventiliacijos sistemas. Nenaudojamoms patalpoms tokio mikroklimato palaikymo nereikės – štai čia bus galima sutaupyti.

Paprastų vartotojų namų ūkiams Philips siūlo išmaniąsias lemputes Hue Lux. Jos turi E27 cokolį, skleidžia tik baltą šviesą, o jų ryškumą vartotojas gali reguliuoti per specialią išmaniojo telefono aplikaciją.

Kita naujove tapo lempučių Hue bevielis išjungimo įrenginys. Jis gali pagaminti reikiamą energijos kiekį, spaudžiant jo mygtukus, o to užteks radijo signalo perdavimui šviestuvui. Papildomo energijos šaltinio šis prietaisas nereikalauja. Tokio sprendimo kaina – apie 60 dolerių (150 lt).

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(1)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: