Rusija kariniam biudžetui skirs 5 proc. BVP – netgi daugiau už JAV

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

zaliaakis 2014-04-08 00:02
ziurekit realybei i akis, o ne ka ant kiekvieno kampo zurnaliugos tarska Turejo neoficeliai Kryma ir pasieme visam. Europa pirstu pagrumojo. JAV ir kas ka pasake, bet bent preteksta gavo savo bazes arciau rusu pasipildyti didesne ginkluote. Kas dar ? Kai kam uzsalde saskaita, bet neaisku kiek ten buvo. Nulis ar milijardai ? Komfidenciaii informacija, nepranes Sankcijos neaisku kam ir kokiu tikslu ? Keliems asmenims neleis vykti i Jav ir europa... Bet jie savo darbo patrijotai, jiems tai tik garbe Kas dar ? Suirutes, valdzios dalybos. Pasirodymas savo galybes, kas ka gali. Ir tada issidalins likucius galingiausieji... Ir dar. Jav ir Rusija investuoja daug i karine jega. Investicijos turi atsipirkti... Bet kokiu atveju tai darys...
faktas 2014-04-08 00:03
Žinoma, kad visi viską daro tik dėl naudos sau. Bet įvertink, kaip gyvena statistinis žmogus Vakaruose ir kaip Rusijoje. Kadangi lyginti net neverta, išvada yra vienareikšmiška - Vakarai "bloga" veikla žmonėmis pasirūpina geriau nei Rusija tokia pačia veikla savais žmonėmis. Visada viskas turi būti orientuota į visuomenės gerovę. Dėl to daugelis ir palaiko Vakarus. Negi pats nori gyventi šalyje, kurioje publikavęs savo nuomonę, gali tiesiog kažkur pradingti... Dėl JAV ir Rusijos karo išlaidų lyginimo sutinku su kai kuriais komentarais. Negalima lyginti. Rusijos kariams neskiriama popieriaus užpakaliui nusivalyti ir jiems to nereikia... JAV karių racionas yra subalansuotas, tobulinamas ir tikrai geras. Jo pakavimui ir saugojimui tobulinti netgi įkurtos specialios laboratorijos. Rusai valgo trejus metus nebegaliojančias konservuotas pupeles ir viskas ok, truputį kraujais pavemia, koks vienas miršta, šeima gauna telegramą, kad įvyko nelaimingas atsitikimas ir viskas ok. Tiesiog ruso kario gyvenimo kokybės suvokimas yra toks žemas, kad jam visko reikia gal kokius 10 kartų mažiau nei JAV kariui.
Shanti 2014-04-08 00:47
Zinok didziajai daugumai pasaulio pofik koks pretekstas butu jeigu JAV sunaikintu Rusija. Kad tik greiciau tai ivyktu. Geriau zydu sukciu valstybe, negu banditu alkoholiku.
DJ_LFS 2014-04-08 01:22
Rusija bet kuriuo atveju pralaimės, tik gaila, jog jos žlugimas palies ir mus. Per daug arti juodosios skylės esame...
mnv 2014-04-08 03:19
Visu pirma, tai net jei ta JAV kareiviu subalansuota raciona ir oro kondicionierius kiekvienoje palapineje atimtum kaip nesiskaitancius prie "kariniu islaidu" vistiek svertai butu zymiai JAV puseje, taciau: *Jei JAV is biudzeto X% isleidzia ne tiesiogiai kariniams zaislams, tai kokia dalis rusijos karinio biudzeto isvis isgaruoja kazkieno kisenese? *Gerai islaikomas (turiu omenyje sotus, nepersales, neperkaites ir t.t.) ir motyvuotas karys yra geresnis karys, nei tas legendinis girtas Ivanas, su sportbaciais, rukantis ant BTR, kuri mateme Gruzijos karo metu. O kur dar gruzinu kerzus kur nukale ivanai Classy. Taigi, net ir tie pinigai "ant tualetinio popieriaus" vistiek i nauda.
Patrimpas 2014-04-08 06:06
Ruskiai patys yra didžiausi banditų banditai nuo senų laikų. Jie kitaip negali, jie jau užprogramuoti taip. Pas juos jau kultūra tokia įsivešėjus - žulikų tiuremciku. Daineles va kuria, ir vargo nemato: https://www.youtube.com/watch?v=2gilTdii6KQ https://www.youtube.com/watch?v=s66ta-9CnKI
Kadras 2014-04-08 07:34
Tai pone jei jus lendat i sia tema, tai prasau irgi pateikti faktus, o ne vien blevyzgas rasyti.
007 2014-04-08 08:37
Kuo blogesnis? Apskritai, bet koks karas yra blogai. Identiški veiksmai Europoje man gerų emocijų nesukeltų JAV atveju. Rusijos irgi. Visi prikiša Iraką, Siriją, bet problema dabar yra Ukrainos krizė. Jei vadovautis tokia logika kaip tamstos, tai taip išeina reiktų užsimerkti ir nematyti Krymo ir galbūt Ukrainos aneksijos, todėl, kad JAV irgi kariauja. Žiūrint lietuvio akim, šiai dienai JAV yra viena šalių kuri saugo mano laisvę, todėl esant tokiems neramumams Europoje, aš palaikysiu būten šios šalies ir ES šalių interesus. Šiuo metu, man rodos teisinga yra gyventi taikiai ir kelti piliečių gerbūvį, o ne ardytis prie kitų šalių sienų.
sub 2014-04-08 09:46
Kur tau jis pateiks faktus. Žėk, kad rusai neateitų savų gint ir į Lietuvą, per tokius Rusijos gynėjus, kaip Arns. Na bet mes nęsame federacija, tai su tokiai juokingais Putino pasisakymais, kad jie gina saviškius į Lietuvą jis taip lengvai neįžengs. Jaučiu tam pačiam Kryme ar rytų Ukrainoje, kur separatistai keičia valdžia, mano nuomone ten atsiūstas protingas rusas, kuris ir suorganizavo ir toliau organizuos regionų prijungimą prie Rusijos. Dar nemačiau, kad rusas ką nors sąžiningai darytų, nebent sporte.
immortallt 2014-04-08 10:31
Sporte? Nejuokauk Parą prieš Olimpines kai padalina pasų sportininkams...
sub 2014-04-09 12:14
Nu nėra jie visi tokie beviltiški, tikiu kad yra ir sąžiningų rusų. Bet iš bendro vaizdo tai sunku taip sakyti, jie net Ispanijoje kalba savo gimtadienį kalba, ir visi jiems pataikauja.
immortallt 2014-04-09 13:12
Reikia jausti esminį skirtumą tarp ruso ir Rusijos. Rusiją atstovauja siauras ratelis žmonių, kurie siekia tik padidinti savo milijardų skaičių ir galią. Yra daug normalių tų rusų. O šiaip brolis mano vakar teisingai pastebėjo - jei BVP mažėja, o išlaidas išlaikai stabilias, tai ir padidėja iki 5% BVP, o ką jau ir kalbėti apie jų mažą BVP per capita.