Dar viena šalis grasina Rusijos hegemonijai  (0)

Kanada pareiškė jau artimiausiai metais norinti pradėti suskystintų dujų eksportą į Europą, kad diversifikuotų angliavandenilių eksportą. Taip pareiškė šalies užsienio reikalų ministras Johnas Bairdas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Žinoma, artimiausiais metais norėtume įgyvendinti gamtinių dujų eksportą iš mūsų Atlanto pakrantės, o Europos šalių rinka šiuo požiūriu labai patraukli“, – sakė jis interviu amerikiečių televizijai.

Kanada – penktoji šalis pasaulyje pagal dujų gavybos apimtis, bet kol kas tiekia jų tik JAV. Pagrindiniai gavybos regionai – Britanijos Kolumbijos, Albertos, Kvebeko, Naujosios Škotijos provincijos. Be to, Kanados įmonės tyrinėja skalūno dujų atsargas Britanijos Kolumbijos šiaurės rytuose ir Kvebeke.

Šiuo metu Kanada tikisi, kad greitai Vašingtonas sutiks tiesti tarpkontinentinį naftotiekį, kuris susies Alberts provinciją su JAV naftos telkiniais Meksikos įlankos pakrantėje.

Tiesa, kol kas suskystintų dujų eksporto perspektyvos atrodo menkai tikėtina: 90 proc. planuojamų suskystintų dujų projektų orientuoti į Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono šalis. Tik du iš 13-os projektų yra rytinėje Kanados dalyje ir orientuoti į eksportą į Europą, likę 11 gamyklų bus skirtos transportuoti dujas į Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono šalis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (0)