Windows 8.1 planšetuose taps nemokama - nauja galimybė vargstančiai AMD kompanijai  (0)

Puslapis SeekingAlpha nusprendė dar kartą prisiminti kompaniją AMD ir jos perspektyvas planšetinių kompiuterių rinkoje. Publikacijos priežastimi tapo Microsoft pranešimas, kad mažesnio nei 9“ formato planšečių gamintojai gaus operacinę sistemą Windows 8.1 nemokamai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praktikoje tai reiškia, kad Windows planšetės turėtų atpigti iki $150.

Kodėl šiame kontekste minima AMD? Praeityje ši kompanija ne kartą teigė, kad jos pagrindine programine platforma yra stacionari Windows versija, nors buvo užsiminta ir apie Android. Kompanija Intel savo etaloniniuose planšetiniuose kompiuteriuose taip pat palaikys Windows 8.1, tačiau AMD turi vieną kozirį – APU integruota grafika pranašesnė nei Intel Bay Trail grafiniai branduoliai.

Gana greitai turėtume pamatyti naują AMD APU kartą su (patobulintais?) Puma branduoliais: Mullins ir Beema. Etaloninė planšetė Project Discovery su APU Mullins jau dabar demonstruoja didelį produktyvumą, tačiau jei ji kainuotų mažiau nei $300, jos perspektyvos rinkoje būtų daug geresnės.

Reikėtų pažymėti ir tai, kad Intel aktyviai dairosi į Chromebook rinką. Kompanija AMD turėtų laikytis atokiau nuo šio segmento. Visų pirma, savo kainų politika ji vis tiek negalėtų nukonkuruoti Intel platformų, o „debesų“ operacinių sistemų nišoje tai yra esminis punktas.

Antra, darbas su Microsoft gali suteikti AMD daugybę privalumų, įskaitant ir reklaminių akcijų subsidijavimą. Tad dabar belieka smulkmena: įtikinti pagrindinius planšetinių kompiuterių gamintojus, kad šie daugiau dėmesio skirtų AMD platformoms. Reikia tikėtis, kad nemokama Windows 8.1 bus rimtu postūmiu į priekį.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)