IHS analitikai suskaičiavo Galaxy S5 savikainą  (0)

Sekdami iFixit ekspertų pavyzdžiu, IHS analitikai taip pat išardė naująjį Samsung flagmaną Galaxy S5. Tik šį kartą tikslas buvo ne pasižiūrėti, kaip sunku/lengva jį suremontuoti, tačiau kokia jo komponentų savikaina. Teigiama, kad ji sudaro $256, o tai yra kiek daugiau, nei Galaxy S4, kuris gamintojui atsieina $244.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Brangiausia detale pripažinta 5,1“ AMOLED ekranas, kuris įvertintas $63. Įdomu tai, kad jis yra $12 pigesnis, nei 5“ įstrižainės ekranas, naudojamas Galaxy S4. Tikėtina, kad kompanija optimizavo AMOLED ekranų gamybą, o tai ir leido sumažinti savikainą.

Operatyvios atminties ir NAND Flash mikroschemų bendra savikaina sudaro $33. Galaxy S5 biometrinis daviklis atsieina $4, kai tuo tarpu Apple už iPhone 5S biometrinį skenerį sumoka $15. Korėjiečių flagmane naudojamas širdies pulso daviklis gamintojui atsieina $1.45.

IHS ekspertų vertinimu, kiekvieno Galaxy S5 surinkimas kainuoja $5. Reikia pažymėti, kad paviešinta suma – $256 – numato išlaidas komponentams ir jų surinkimui, tačiau neatsižvelgia į projektavimą, programinės įrangos palaikymą, logistiką, reklamą ir kitas išlaidas.

Galiausiai reikėtų pridurti, kad Samsung ketina išleisti Galaxy S5 versiją su metaliniu korpusu. Apie tai mums eilinį kartą praneša puslapis DigiTimes, remdamasis savais informuotais šaltiniais.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: