Tualetai-elektrinės: kiek energijos galėtų pagaminti jūsų WC? (Video)  (0)

Pietų Korėjos mokslininkai rado būdą, kaip gaminti elektros energiją naudojant net menkiausią vandens judėjimą, pavyzdžiui, naudojantis tualetu ar kilus liūčiai. Pasak jų, tai gali būti naujas švarios energijos gamybos šaltinis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Seulo nacionalinio universiteto (Pietų Korėja) ir Korėjos Elektronikos technologijų instituto mokslininkų grupė, vadovaujama docento Youn Sang Kimo, išrado keitiklį, mechaninę vandens judėjimo energiją verčiantį elektros srove, pranešė „Popsci.com“. Kai šis dielektrikas patenka į vandenį, dėl vandens ir polidielektrinio sluoksnio vykstantys pokyčiai elektrode indukuoja elektros krūvius.

Tyrėjų grupė pademonstravo, kad jų sukurtas keitiklis iš 30 μl tūrio vandens lašo judėjimo gali pagaminti tiek elektros energijos, kad jos pakanka žalios spalvos šviesos diodui užmaitinti. Pasak P. Korėjos mokslininkų, ši eksperimentinė sistema gali būti išplėsta taip, kad nuolat gamintų elektros energiją ten, kur yra bent menkiausias vandens judėjimas, pavyzdžiui, tualetuose ar nuotekų sistemose, o kadangi elektrodai yra lankstūs ir skaidrūs, juos galima naudoti net ir ant langų stiklų bei namų stogų. Tokiu atveju elektra būtų gaminama lietaus metu.

Šiuo metu tyrimo autoriai siekia padidinti gaminamos elektros kiekį ir išplėsti savo sukurtų keitiklių naudojimo apimtis. Susipažinti su jų išradimu galima žurnalo „Energy & Environmental Science“ paskelbtame straipsnyje.

 
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(5)
(0)
(1)

Komentarai (0)