Pristatytas pirmasis „Windows“ kompiuteris – televizorius (Video)  (4)

Rinkoje yra daug išmaniųjų televizorių, siūlančių įvairias prie interneto prijungtų kompiuterių galimybes, modelių, tačiau bendrovės „Apek“ pristatyti „Maxpad“ įrenginiai ne be pagrindo vadinami pirmaisiais pasaulyje televizoriais su juose integruotais kompiuteriais, valdomais „Windows 8.1“ operacinės sistemos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Maxpad“ seriją sudaro televizorių - kompiuterių modeliai su 39, 50 ir 64,5 colių įstrižainės sensoriniais ekranais. Visi jie yra „Full HD“ (1920 x 1080 taškų) raiškos. „Maxpad“ galima naudoti ir kaip didelius planšetinius kompiuterius su specialiu stovu, ir kaip ant sienos pakabintus televizorius, ir kaip interaktyvius stalviršius. „Maxpad“ naudojamas 3,8 GHz 4 branduolių AMD procesorius A10, „Radeon HD7660“ vaizdo spartintuvas, 8 GB darbinė atmintis, 500 GB talpos kietasis diskas arba 60 GB SSD kaupiklis, 5 MP raiškos vaizdo kamera. Ekranus valdo „Windows 8.1“ OS. Valdyti šiuos įrenginius galima ne tik sensoriniu ekranu, bet ir naudojant daugiafunkcį nuotolinio valdymo pultą su QWERTY klaviatūra. Dėl jame įrengto 3 ašių giroskopo pultas gali veikti ir kaip kompiuterinė pelė. Įdomu, kad „Maxpad“ televizoriuose - kompiuteriuose įdiegta ir skaitmeninio vaizdo įrašymo funkcija. Pavyzdžiui, žiūrint televizorių galima persukti norimą laidą atgal iki 150 minučių: taip galima žiūrėti TV sau patogiu metu ir be reklamos. „Maxpad“ turi prieigos prie interneto galimybę ir siūlo įvairių darbo jame priemonių.

Vienintelis „Maxpad“ įrenginių trūkumas iš pažiūros yra didelė kaina: priklausomai nuo ekrano dydžio šie televizoriai- kompiuteriai kainuoja nuo 5 400 iki 12 000 JAV dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(6)
(0)
(1)

Komentarai (4)