Metų atradimas: kodėl programišiui sumokėta už Heartbleed spragą  (0)

Viešo atsidėkojimo praktika padėjo išaiškinti daug saugumo spragų, tarp jų ir vieną didžiausių, sukrėtusių internetą, Heartbleed pažeidžiamumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip savanoriška parama padėjo rasti Heartbleed spragą?
Heartbleed internetinis pažeidžiamumas išgąsdino visus. Tai maža, bet rimta spraga atvirojo kodo OpenSSL programoje, naudojamoje ryšio tarp jūsų kompiuterio ir interneto serverių šifravimui. Pastaruosius du metus spraga įsilaužėliams suteikti prieigą prie slaptažodžių, naudotojo vardo ir kitų duomenų. Šį rimtą įskilimą interneto pamatuose atrado draugiškas programišius – iš tiesų, tai Google inžinierius, Neelas Mehta, laisvu laiku tikrindamas tinklo saugumą. Už savo darbą jis gavo piniginę premiją. Hal Hodson kalbino Merijn Terheggen, vieną iš HackerOne platformos, per kurią Mehta ir gavo 15 000$ atlygį, įkūrėjų ir vykdantįjį direktorių.
Kaip minios resursai gali padėti sutaisyti internetą?
Jei pakankamai daug žmonių ieškos, gali būti rasta bet kuri klaida. Norime pritaikyti panašų į naudojamą Wikipedijoje modelį interneto saugumo didinimui. Tai labai sudėtinga, nes yra tiek daug vienas nuo kito priklausančių sluoksnių. Bet kurdami tokias iniciatyvas ir premijas tyrėjams už tokių spragų kaip Heartbleed paieškas, manome, galime tai sutvarkyti. HackerOne įdiegia finansinius ir reputacijos atlygius tiesiai į pažeidžiamumų atskleidimo procesą.
Kokios yra spragas atrandančių žmonių atlygio sistemos ir kas jas finansuoja?

HackerOne ima mokestį iš verslo klientų, panaudojančių minios resursus savo programinės įrangos tikrinimui. Microsoft ir Facebook taip pat prisidėjo finansiškai, kai jų pačių spragų medžioklė už pinigus buvo labai sėkminga.

Kodėl reikia mokėti žmonėms, kad šie atskleistų surastas saugumo spragas?
Ilgainiui norisi, kad premijos būtų labai konkurencingos palyginus su tuo, kiek galima gauti, išnaudojus pažeidžiamumą nedorais tikslais. Ateityje, tokios spragos, kaip Heartbleed galėtų būti vertos daugiau, nei 100 000 ar 500 000 dolerių. Internetas yra labai svarbus šiuolaikinio gyvenimo komponentas, tačiau jis yra ir bendras. Kaip ir klimato globalaus atšilimo atveju, nėra vienos organizacijos, kurios darbas būtų apsaugoti įvairius interneto komponentus. Mes stengiamės apdovanoti tiesiogiai tai darančius tyrėjus.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (0)