Aiškėja pirmosios „Windows 8.2“ ir „Windows 9“ ypatybės  (25)

Šį rudenį pasirodysiančiame naujame stambiame „Windows 8“ atnaujinime, kuris gali būti pavadintas „Windows 8.2“, atsiras perdirbtas „Start“ mygtukas, o būsimoji „Windows 9“ operacinė sistema gali tapti nemokama su sąlyga, jei kompiuterių vartotojai naudosis „Microsoft“ paslaugomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai, remdamasis „Microsoft“ dirbančiu šaltiniu, pasivadinusiu „WZor“, pranešė svetainė „Myce.com“. Svetainė paskelbė ruošiamos „Windows 8.2“ ekrano nuotrauką su „Start“ mygtuku. Pranešama, kad nuotraukoje užfiksuota viena iš tarpinių „Windows 8.2“ ir „Windows 9“ sąrankų (build).

„WZor“ laikomas patikimu informacijos apie naujas „Windows“ versijas šaltiniu: šių metų sausį, dar iki pasirodant „Windows 8.1 Update 1“, jis pranešė, kad įrenginiuose be sensorinių ekranų bus automatiškai įkraunamas tradicinis „Windows“ darbastalis. Balandžio mėnesį šį informacija pasitvirtino.

Dabar „WZor“ informavo, kad „Microsoft“ vadovybė dar neapsisprendė, ar rudenį bus išleistas naujas atnaujinimas „Windows 8.1 Update 2“, ar iškart bus pereita prie „Windows 8.2“. Pasak jo, bendrovėje vyksta karšti ginčai dėl to, ar apsimoka atskirai leisti „Windows 8.2“, ar geriau paprasčiausiai apsiriboti „Windows 8.1 Update 2“.

Be to, „WZor“ atskleidė kai kurias būsimos „Windows 9“ ypatybes. Pasak jo, „Windows 9“ taip pat bus modifikuotas „Start“ mygtukas, kuris taps naujos „Metro 2“ sąsajos komponentu. Šis „Start“ mygtukas kompiuteriuose be sensorinių ekranų ir serveriams skirtoje „Windows 9“ versijoje įgaus klasikinį pavidalą. Įrenginiuose su sensoriniais ekranais jo išvaizda ir funkcionalumas bus kitoks.

Anksčiau buvo pasirodę spėlionių, kad „Windows 9“ taps nemokama, nes „Microsoft“ neva paseks „Apple“ pavyzdžiu ir pasiūlys nemokamą perėjimą prie naujos savo OS versijos. Pasak „WZor“, kiekviename gande yra dalis tiesos, nors jis kartu ir pabrėžė, jog kalbos apie neva nemokamą „Windows 9“ yra be pagrindo.

„Iš tikrųjų, sprendžiant iš „Windows Shadow Cloud“ grupės darbų eigos ir ruošiamos tam tikros „debesų“ sistemos „Windows Cloude“ aptarinėjimų, susidaro įspūdis, kad klientinę šios „debesyje“ veiksiančios OS dalį ruošiamasi padaryti nemokamą, be to, galimybė ją parsisiųsti ir įsidiegti bus realizuota naujų kompiuterių BIOS“, – aiškina „WZor“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(14)
(0)
(3)

Komentarai (25)