Ar rinktumėtės HTC One (M8) vietoj Samsung Galaxy S5?  (25)

Kompanijos Samsung ir HTC jau pasiūlė savo geriausius Android išmaniuosius telefonus, kurie, anot gamintojų, yra geriausia, ką galima rasti rinkoje. Kalbama apie modelius Galaxy S5 ir One (M8).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Abu išmanieji telefonai yra anksčiau populiarių modelių – Galaxy S4 ir HTC One (M7) – pamainos, kiekvienas iš jų kovojo dėl geriausio išmaniojo telefono titulo įvairiose nominacijose. Ir nors HTC One (M7) 2013 m. gavo daugiausia nominacijų, tačiau Galaxy S4 buvo parduota žymiai daugiau. Šiemet Samsung ir HTC atliko tikrai šaunų darbą: išleisti išmanieji telefonai, kurie turi beveik identišką aparatinę įrangą, nors kiti aspektai skiriasi. Kadangi eilėje testų Galaxy S5 ir One (M8) demonstruoja labai panašų spartos lygį, daugumai Android platformos gerbėjų gali būti sunku pasirinkti vieną iš šių dviejų telefonų. Kiekvienas iš šių modelių turi savo pliusų ir minusų. Pavyzdžiui, nemažai vartotojų, norinčių įsigyti HTC One (M8), pažymi jo dizainą ir surinkimo kokybę. Jo aliuminio korpusas atrodo tikrai šauniai, tuo tarpu Galaxy S5 nuolat pažymima, kad tai yra aukščiausio kainų lygio atstovas, tačiau ir toliau naudoja plastiką. HTC One (M8) ir Samsung Galaxy S5 spartos lygį lemia vienas ir tas pats procesorius – 4 branduolių Qualcomm Snapdragon 801 su grafikos posisteme Adreno 330. Juose taip pat įdiegta 2 GB operatyvios atminties ir 16 GB duomenų kaupiklis. Vienas iš aspektų, kurie leidžia kalbėti apie Galaxy S5 pranašumą – tai ekranas. Turime 5,1“ įstrižainės Super AMOLED matricą su Full HD (1920 x 1080) raiška, o ekraną saugo nepalankiam išorės poveikiui atsparus Corning Gorilla Glass 3.

HTC One (M8) negali prilygti Galaxy S5 ekrano kokybei, tačiau eilė vartotojų teigia, jog esamo ekrano užtenka, o kartu pabrėžia geresnę One (M8) integruotų garsiakalbių kokybę. Tai leidžia pasiekti priekinėje dalyje esantys BoomSound garsiakalbiai, kai Galaxy S5 atveju jis yra nugarėlėje.

Dar vienas svarbus aspektas – tai išmaniojo telefono kamera. Galaxy S5 turi 16 megapikselių sensorių, kuris gerai pasireiškia dienos metu, tačiau kai kalbama apie prastesnio apšvietimo sąlygas, savo pranašumą demonstruoja HTC One (M8) įdiegta UltraPixel kamera. Tiesa, Galaxy S5 gali pasiūlyti 4K filmavimo galimybę, tuo tarpu HTC flagmanas – „tik“ Full HD.

HTC Sense ir Samsung TouchWiz vartotojo sąsajos yra visiškai skirtingos, todėl tai gali tapti dar vienu aspektu, priversiančiu vartotoją rinktis vieną ar kitą išmanųjį telefoną.

Taigi koks aspektas yra svarbiausias mūsų skaitytojams? Pasidalinkite savo mintimis apie šiuos du išmaniuosius telefonus – galbūt tai padės lengviau apsispręsti tiems, kurie blaškosi tarp dabartinių HTC ir Samsung flagmanų.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(45)
(2)
(33)

Komentarai (25)