"Sikorsky" inžinieriai 5,2 t svorio karinį sraigtasparnį "Blackhawk" pavertė bepiločiu  (2)

Tokį reginį išvysi ne kasdien. Tiksliau būtų pasakyti, taip įvyko pirmą kartą: 5,2 tonos svorio sraigtasparnis "Blackhawk" virto bepiločiu ir, valdomas nuotoliniu būdu, pakėlė kelių tonų svorio betono krovinį. Tiesa, sraigtasparnis priklauso karinėms oro pajėgoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei JAV karinėms oro pajėgoms prireikia ypatingų "žaisliukų", jie kreipiasi į bendrovę "Sikorsky" ir paprašo paversti jų sunkiasvorį sraigtasparnį UH-60 Blackhawk bepiločiu, kurį galima valdyti nuotolinio valdymo pulteliu.

Projektas vystomas jau ne vienerius metus, tačiau neseniai inžinieriai atliko pirmąjį bandomąjį bepiločio sraigtasparnio skrydį ir jis buvo sėkmingas.

"Bendradarbiaudama su JAV kariuomene, korporacija "Sikorsky Aircraft" sėkmingai atliko bandomąjį nuotoliniu būdu valdomo sunkiasvorio sraigtasparnio "Blackhawk" skrydį, - skelbiama korporacijos pranešime spaudai. – Tai – reikšmingas žingsnis JAV karinėms pajėgoms kuriant autonominius krovininius sraigtasparnius."

Kaip teigia "Sikorsky" viceprezidentas Markas Milleris, "autonominis "Blackhawk" suteikia vadui lankstumo vykdant pilotuojamas ir nepilotuojamas misijas. Nuotoliniu būdu sraigtasparnis gali būti valdomas ir tada, kai juo skrenda ekipažas – šis tuo metu galėtų užsiimti svarbesnėmis užduotimis nei sraigtasparnio pilotavimas. Savo ruožtu, gabenti reikmenis į ypač pavojingas zonas tokiu sraigtasparniu būtų galima nerizikuojant karių sveikata ir gyvybėmis."
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(1)
(0)

Komentarai (2)