Kosminė Nojaus arka: ar pavyks išgelbėti žmoniją?  (0)

Tarptautinė mokslininkų grupė projektuoja tarpžvaigždinėms kelionėms tinkamą kosminį laivą ir jam pritaikytas gyvybės palaikymo sistemas, pranešė „Discovery.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokio tipo kosminiu laivu po šimto ar daugiau metų prireikus galėtų iš Žemės dėl kosminio kataklizmo ar kitokio mirtino pavojaus evakuotis žmonijos atstovai, kad pratęstų mūsų civilizacijos raidą kituose pasauliuose.

„Project Persephone“ pavadintą projektą, kuriuo siekiama sukurti kosminę Nojaus arką, vykdo D. Britanijos, JAV, Italijos ir Nyderlandų mokslininkai. Jie nagrinėja optimalius tarpžvaigždinėms kelionėms tinkamo kosminio laivo ir jam skirtų biotechnologijų, kurios galėtų užtikrinti autonominį žvaigždėlaivio funkcionavimą kelis šimtus metų ar dar ilgiau truksiančios kelionės metu, projektus bei galimybes.

Pasak projekto dalyvių, tokiame kosminiame laive maisto ir biodegalų gamybai būtų naudojamos įvairios organinės medžiagos, tarp jų dumbliai ir dirbtinis dirvožemis. Kosminė Nojaus arka turėtų aprūpinti maistu ir energija kelis tūkstančius ja keliaujančių žmonių, kurie, pasikeitus kelioms jų kartoms, galų gale pasiektų savo kelionės tikslą - naują planetą kitos žvaigždės sistemoje.

Mokslininkai nagrinėja potencialias įvairių naujų biotechnologijų, tarp jų protoląstelių bei programuojamos išmaniosios chemijos, pritaikymo tarpžvaigždinių kelionių metu galimybes, sakoma pranešime. Projektuojant patį žvaigždėlaivį didelis dėmesys skiriamas galimybei keisti jo biosferos sąlygas ir paties laivo struktūrą priklausomai nuo įgulos poreikių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(10)
(0)
(3)

Komentarai (0)