Išmanusis akvariumas: išveskite savo auksinę žuvelę pasivaikščioti! (Video)  (1)

Skaitmeninio dizaino įmonė iš Olandijos sukūrė išmaniojo žuvyčių akvariumo prototipą, kuris gali judėti ant ratų, reaguodamas į gyvūnėlio judesius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija „Studio diip“ siekia realizuoti šią idėją jau labai greitai, tačiau tam vis dar trūksta lėšų. Todėl išradėjai patalpino savo koncepcinio varianto aprašymą platformoje „Kickstarter“ ir tikisi sulaukti paramos. Kaip aiškina vienas iš „Studio diip“ įkūrėjų Thomas De Wolf, žuvis kontroliuoja mobiliąją vandens talpą, tiesiog plaukdama. Kamera fiksuoja augintinio judesius ir tada nusiunčia signalą į variklius, kurie nukreipia akvariumą ant ratų tam tikra kryptimi.

„Tai akvariumas ant ratų, kuris leidžia jūsų mylimam naminiam gyvūnėliui keliauti, kur tik jis panori“ – teigia Thomas De Wolf. „Pagaliau laisvės sulaukė ir mūsų vandens augintiniai, kurie taip ilgai buvo izoliuoti rezervuaruose!“ – priduria jis.

Finansinių šaltinių paieškos platformoje jau atsirado beveik 70 šalininkų, kurie šiam projektui pažadėjo daugiau nei 15 000 litų. Tuo tarpu įmonė, prieš mėnesį paskelbusi savo idėją „Kickstarter“ svetainėje, nusitaikė į daugiau 134 000 litų sumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(1)
(-1)

Komentarai (1)