Naujas iššūkis mokslininkams: senoji karta prieš robotų draugiją  (3)

Tėvai visuomet jaudinasi, kad jų vaikai per daug laiko praleidžia žiūrėdami televizorių, naršydami Internete ar žaisdami žaidimus su planšetiniu kompiuteriu. Tačiau ar žinote, kad labiausiai jaudina vyresnius nei 60 metų žmones, kai kalbama apie jų anūkus? Paaiškėjo, kad robotai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pensilvanijos valstijos universiteto (JAV) atlikto tyrimo rezultatai parodė, kad seneliai yra rimtai sunerimę, kad bendravimas su robotais vaikams rimtai pakenks – maždaug taip pat, kaip ir kompiuteriai bei video žaidimai. Dar daugiau, pagyvenę žmonės dėl to ir patys nepageidauja buityje matyti namams skirtų robotų.

Apklaustiesiems buvo užduotas klausimas, kaip jie žiūri į kelis robotų tipus – pagalbininkus ir kompanionus (pagalbininkai – tai, pavyzdžiui, robotas – dulkių siurblys Roomba, tuo tarpu kompanionas – mašina, su kuria galima bendrauti kaip lygius su lygiu). Daugiausia seneliai jaudinasi dėl paskutiniųjų, kadangi baiminamasi stipraus emocinio prisirišimo.

Tyrimą atlikusių mokslininkų teigimu, tokie rezultatai nedžiugina, kadangi robotai labai dažnai kuriami būtent tam, kad jie prižiūrėtų pagyvenusius žmones, jiems sudaryti kompaniją. Antra vertus, seneliai sutinka, kad anūkai naudotųsi panašiomis mašinomis, tačiau jos privalų turėtų įdiegtą tėvų kontrolės sistemą.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(7)
(-2)

Komentarai (3)