Klaipėdoje – eilės prie degalinių: duoda 50 ct nuolaidą be jokių kortelių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lizunas 2014-05-13 12:05
Gal pats laikas valstybei suveržti diržus bankams ir degalinėms?
immortallt 2014-05-13 12:08
lizunas, gal pats laikas suveržti diržus ir dirbantiems, ir įvesti maksimalią gaunamą algą?
kmr 2014-05-13 13:04
Problemą geriau spręsti orientuojantis į jos priežastis, o ne rezultatus. Pvz., užtektų keliais kartais sumažinti korupciją.
vardasas 2014-05-13 13:06
hm siluteje dujos jozitoi 2,05 benzinas E98 4,45 o silalej dujos 2,00 ir kur ten pigumas?
aurimokas 2014-05-13 13:46
Aš už. Bent jau siūlyčiau įvesti įmonės vadovo atlyginimo diferencijavimą pagal mažiausiai įmonėje uždirbančio asmens atlyginimą - pvz., maksimalus vadovo atlyginimas negali būti didesnis nei 4 mažiausiai uždirbančio darbuotojo atlyginimai.
lizunas 2014-05-13 13:54
Prisimink, jog Lietuvoje bankai sumoka tik 1% pelno mokesčio, kai tuo tarpu UK valstybė iš bankų paima milijardus. Antra, kol Širvintose buvo degalinė, kurią turėjo paprastas žmogelis (verslininkas), joje kainos buvo žemos ir didžiųjų tinklų degalinės taikėsi į kainas. Bet jis degalinę uždarė, nes tie didieji pradėjo "reketuoti". Kur matyta, anksčiau nuvykdavai į Vilnių ir matydavai daug didesnes degalų kainas, o dabar atvirkščiai.
immortallt 2014-05-13 14:10
Prisimink, kad UK yra vienas iš pasaulio finansinių centrų, Lietuvoje bankininkystė tik vystosi, žmonės naudojasi mažai bankinių produktų, nėra investavimo kultūros, kas ir generuoja didžiausius pelnus/mokesčius. Negana to, dauguma bankų vis dar nepadengė savo nuostlių krizės metu, taigi apie jokius pelno mokesčius kalbėti negali. Dar blogiau, įtariu, kad tu lygini mokesčius su gautom pajamom, tai yra pinigai, kurie tik praplaukia pro banko prištus, kai iš indėlininkų perkelia į lizingo/paskolų ėmėjų rankas. Apyvartos banke didelės, bet pajamos, kurios priklauso bankui, ypač kai palūkanos tokios mažos, investavimas vangus - yra mizernos. Ne reketuoti pradėjo, o mažasis pradėjo kainų karą - normali ir adekvati konkurentų reakcija. Transportavimas, rinkodara, klientų kiekis ir patogumas klientams - visa tai įtakoja kainas. Brangus kuras? Naudokis viešuoju/dviračiu.
aurimokas 2014-05-13 14:23
Sakai nepasidengia nuostolių su 8lt mokesčiu už sup**ą kvito išrašymą ir po 40ct už kiekvieną sušiktą bankinę operaciją, kai esi pririštas prie banko nes niekaip kitaip negali susimokėti netgi paprastų mokesčių? Tie bankai vis verkia ir verkia kokia pas juos krizė jau 20 metų. Bet kaip nebankrutuoja taip nebankrutuoja.... Aš nesupykčiau jei subankrutuotų swedbank ar SEB, nes jie nustatinėja mokesčius ir kiek tik gali stengiasi uždaryti kredito unijas ir kt. mažesnius įkainius turinčius bankus. Sakai palūkanos mažos? Nifiga mažos - 15% už paskolą, 0% už indėlį.... Kai visi dideji degalinių tinklai gieda tą pačią dainelę kad jie ant 0 dirba ir net į nuostolį eina, o kainų komisija sėdi patepta iš visų pusių tai todėl ir turim tokias aukštas kuro kainas. Ir visiškai nesmerkiu žmonių kurie važiuoja kontrobandiniu kuru, nes su tokia korupcija šitoj sferoj tik taip ir įmanoma išgyvent
sub 2014-05-13 14:40
Nenori paskolos - neik į banką. Nenori benzino - važinėk dviračiu ar viešuoju. Prie ko čia valstybė kalta, kad vienas runkelis užsimanė gyventi geriau. Susirask geresnį darbą - dirbk jį gerai - uždirbsi ir neverkšlensi. O dabar yra pasiūla visose sferose ir net nemaža konkurencija - tai tik rinkis belieka, o jei netenkina kažkas - gal pats pasiūlysi pigesnio kuro, ar pigesnių paskolų? Tu turbūt nenorėtum išdirbti to DD O aš smerkiu žmones kurie važiuoja kontrabandiniu kuru, rūko kontrabandą ir dar gerti norėtų kontrobandą. Kodėl aš turiu valstybei mokėti mokesčius, o tu ne ir dar nori naudotis valstybe. Tokiam gerai į užpakalį įspirti reikai, kad suprastų jog vagia iš kitų Lietuvos piliečių ir tas kurį užstoji, ir tu - kuris šitaip rašai. Paprasta: nepatinka tavrka Leituvoje - gali lėkt į kaimyninę kontrobandos šalį.
AP0323 2014-05-13 14:56
o tau reiktu susilaikyti nuo nusuisnekejimu, kur paskaitai, ten pripjauni, pasiskaityk apie monopolijas ir kartelinius susitarimus, tik dabar isaiskejo PARADOKSAS, kodel latvijoj kuras 10 metu pigesnis...banku pelnas is ORO yra nerealus, kiek rezervu reikia? 2 %? tarkim 1.000.000 turi ir sukuri banka, paskolini 50 milijonu (del multiplikatoriaus efekto) su apverktina marza 1% metiniu, tai po dvieju metu pasidvigubini turta, pasidarai apsiverkes atidejima del tipo blogu paskolu, apkvailini valstybe sumokedamas centus, yra skaiciuota, kad prekes kainoje 30% banku dalis, tad nereikia verkti...
immortallt 2014-05-13 17:24
AP0323, esi kietas, girdėjai žodį multiplikatorius, tik nė velnio nežinai, ką tai reiškia, nes visiškai nesąmonę suskėlei. 30% bankų dalis Kuro kainoje net šiame straipsnyje pasakė, banko dalis 2,5%, iš kurio dalis eina Mastercard'ui. Internetinė prekyba, jei naudojies mokejimai.lt, tai kažkur ~2,5-5% gaunas, tik čia jau 2 tarpininkai yra. Aurimokai, nu pasakyk, kaip bankai tas unijas pjauna? Matyt niekuo dėti vadovai, kurie net nesupranta, kad įsipareigojimai negali viršyti turto? Turbūt niekuo dėti, ir kad išdalina paskolas "įmonėms" po milijoną, ir duoda užstato, kurio turto vertė vargu ar 50,000 siekia. Čia matyt irgi bankai kalti. Vartojimo paskolos - apyvartos Lietuvoje mažos, jei grąžini per 28d - nemokamos. Aptarnavimo kaštai dideli, kada grąžins neaišku - didelis neapibrėžtumas, rizika, atitinkamai ir kainuoja. Tuo tarpu greitieji kreditai lupa po 350% ir blogi yra bankai, o ne greitieji kreditai. Nėra alternatyvų bankui? Yra, kai nori. 8LT kvito išrašymas atrodo kosmosas? Kiek jį trunka, kol išrašo? 5min? Jei norim, kad prie langelio dirbantis žmogus gautų už etatą 2,000 į rankas, tai darbo vieta kainuoja 3,400, kadangi per mėnesį yra ~168 darbo valandos, tai valandos kaina 20LT ir vien išrašymas kvito kainuo 1,7-2 litus + patalpų išlaikymas, vidutiniškai 6-8 darbuotojai turi išlaikyti savo tiesioginį vadovą + sistemos išlaikymas ir to kvito išrašymas laisvai bus 6 litai.
sloggi 2014-05-13 18:30
O kaip su posakiu pinigai daro pinigus banke ? Jug jie ten tiesiog neguli ir nedulyja.
manciukaz 2014-05-13 18:37
Niekada nelaikau pinigu kortelėje, iškart išemu ir naudoju grynuosius, nes už kekviena atsiskaityma bankai lupa pinigus, iš parduotuviu, degaliniu ir taip toliau, bankus apeinu iš tolo ir niekada neplanuoju nei dėtis pas juos pinigu nei gink dieve imti paskolos... galėtu koks prekybos tinklas atsirast be jokiu korteliu kainos maisto kristu tikrai keliais procentais
Simplicity 2014-05-13 18:54
Pamiršai dar sargo ir valytojos algas į aptarnavimo mokestį įtraukti Nepyk, bet 8 litai už įmokos priėmimą yra kosmosas. Vargu ar tokius įkainius rasi kur nors Vakarų Europoj. Airijos pavyzdys Dublinas ne koks Londonas, nėra čia nei akcijų ar valiutų biržų, o bankinės operacijos yra praktiškai nemokamos (su sąlyga, kad einamojoj sąskaitoj turi porą atliekamų tūkstančių eurų pasilikęs). Kaip jau kiti diskusijų dalyviai ir rašė, palūkanos už terminuotus indėlius— žemiau infliacijos, paskoloms— 10-15%. Šia tema būtų galima diskutuoti ilgai ir nuobodžiai, jei ne faktas, kad tos pačios paslaugos pašto skyriuose, maximose kainuoja keliolika kartų pigiau nei banke, arba kelis kartus pigiau, nei naudojantis elektronine bankininkyste.
immortallt 2014-05-13 19:50
Simplicity, pinigus įdėti gali ir nemokamai - pasinaudojant bankomatais. Kad ne pigiau pašte, bent jau ne su tuo, kiek aš moku. Net jei kainuoja - prašom, alternatyva yra, tai kodėl nesinaudoji ja? Nes bankai siūlo patogiau? Tai ir yra rinka. 10-15% palūkanos tik vartojimo. Būsto paskolų palūkanos dabar jei pasiėmęs anksčiau ~1,5-2%, jei dabar imi 3-4%. Tame pačiame SEB'e turiu indėlį iš anksčiau su 9,3% palūkanom, už kurį man moka tokius procentus. Sutikčiau su tuo, kad bankai lupikauja, jei tie bankai iš tikrųjų turėtų tuos pelnus. Nurašymai tai tie patys nuostoliai - kažkas negrąžino pinigų, o indėlininkam grąžinti turi, tai vadinas, tai atiduodi jau iš savo dalies. Jei neleidi daryti nurašymų, tai pelno mokestis tampa pajamų mokesčiu, nes iš principo turi neleisti jokių išlaidų atimti. Nuostolio perkėlimo apribojimas irgi nesąmonė. Koks pelno mokestis lieka, jei įmonė vis dar sumoje sėdi minuse, bet jau moki pelną, nes ataskaitos ruošiamos kas metus, o ne pvz kas 10 metų. Tai yra laiko matavimo išdava.
MindaugasV85 2014-05-14 00:42
O jei taip nuoširdžiai, tai kada paskutinį kartą dirbai? Ir kaip manai, kaip tavo sukurtas produktas prisideda prie socialinio gyvenimo gerinimo?
immortallt 2014-05-14 01:03
Kada paskutinįkart dirbau? Šiandien. Mano produktas - eksportuojama paslauga, kuria pagrinde naudojamasi įmonės viduje bei klientai analizuojantys siauras industrijas ieško statistinių duomenų. Finansinių duomenų. Ir kuo tai susiję? O gal alegorijos nepatinka, kai juridiniams asmenims vienas siūlo apriboti pelną, o fiziniams tai jau negalima. Negana to, kad apribotas pelnas reikštų išaugusią paslaugų kainą, nes tiesiog neribotų išlaidų, nes pelnas vis tiek būtų fiksuotas. Tiesa, tų pelnų bankiniame sektoriuje nelabai ir tėra. Sumoje dabar pelnas nuo valdomo turto nesiekia ir 5%. Tai valstybinės, pilnai subrendusios įmonės, monopolijos, kontroliuojamos kainų komisijos pelnas būna ~7-10%. Laisvoje rinkoje veikiančių įmonių, mažai rizikingų 10-15%, o jei rizikingesnės - 15%+ reikalaujamas pelningumas. Ai, bet ką čia mes, geriau patrolinkime, kokie bankai blogi, kol nueisim pasiimti paskolos nusipirkti būstui bei mašiną lizingu pasiimsim už vidutines 3,5% palūkanas.
AP0323 2014-05-14 08:45
tai zinok, girdejes anksciau uz tave tuos dalykus ir studijaves, cia parasiau apytiksliai, tada dar tu su lelem turbut zaidei...o del to, kad bankai lietuvoje turi skandinavu oligopoli, tai nereikia neigti ir buti banku klapciuku...uz kiek tukstanciu mokslus baigei ir kur, kad taip monopolius gini ir savo ziniomis patenkintas??? apie 30 % palukanu dali procentais tai nesuprask kaip pradinukas ale 10 centu dalini is 4,5 lito, mastyk, paskola - verslas, paskola - verslas, paskola - verslas ir tada n-tojoje grandines dalyje galutinis produktas, dar pridek isvestines finansines priemones ir spekuliacijas, tai isvis tiksliai sunku suskaiciuoti...kaip sakant, dabar bet koks veikejas uz pinigus gali baigti bet kokius mokslus ir pezelioti. siaip galetum papasakoti tiksliau, kur apie banku pelnus nusisnekejau ir paskolu portfelio didejima geometrine progresija???
SaltySugar 2014-05-14 09:26
Va tau ir nuolaidų kortelės.
obuglas 2014-05-14 09:51
Jau kaip skėlei tai skėlei. Kokį nuostolį? Orinius ir popierinius nurašymus dėl blogų paskolų, kur ir turtas paimtas ir vistiek žmogus turės sumokėti skirtumą? Be to, LT bankai jau užpraeitais metais "padengė" savo nuostolį.