Gandai pasitvirtino: „ASUS“ pristatys žaidimų kompiuterį „GameBox“  (0)

Jau šių metų pradžioje pasirodė gandai, kad kompanija „ASUS“ gamina rankose laikomą žaidimų kompiuterį, panašų į „Nvidia Shield“ ar „Archos GamePad“. Dabar paaiškėjo, jog šie gandai buvo visiškai teisingi – nors oficialaus gaminio anonso dar nėra, tačiau duomenų bazėje „GFXBench“ jau pasirodė patikima informacija apie „GameBox“ specifikacijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesa, šios specifikacijos yra prototipinio gaminio, tad į prekybą pristatytas žaidimų kompiuteris „ASUS GameBox“ gali šiek tiek skirtis pagal parametrus. Visgi skirtumai bus neesminiai, tad faktinė situacija jau puikiai matosi.

Kaip ir prognozuota, „ASUS GameBox“ širdis – posistemė „NVIDIA Tegra 4“, susidedanti iš keturių branduolių procesoriaus „ARM Cortex-A15“ ir integruoto grafikos kontrolerio „GeForce“ su 72 branduoliais. Be viso to, „NVIDIA Tegra 4“ posistemėje dirbantis procesorius turi papildomą branduolį, pasižymintį ypač mažu energijos suvartojimo lygiu ir taip gerokai prailginančiu autonominį žaidimų kompiuterio darbą. Darbinis posistemės „NVIDIA Tegra 4“ dažnis siekia 1,9 GHz.

Šalia posistemės „NVIDIA Tegra 4“ darbuosis 2 GB operatyviosios atminties, o žaidimai bus saugomi flash tipo atmintyje, kurios mažiausia talpa sieks 8 GB. 

Taip pat verta pažymėti, jog „ASUS GameBox“ turės vidinį bevielio ryšio „Wi-Fi“ ir „Bluetooth“ adapterį.

Duomenų bazėje „GFXBench“ taip pat rašoma apie tai, jog „ASUS GameBox“ naudos 6,9 colių įstrižainės displėjų, pasižymintį 1920x1080 px raiška. Tad pagal techninius parametrus ir ekrano dydį, „ASUS GameBox“ bus labai panašus į „Nvidia Shield“ konsolę. Tiesa, kol kas nėra aišku, ar ir jų korpusai turės panašius matmenis bei konstrukcinius sprendimus. Tikėtina, jog tai paaiškės tik oficialaus anonso metu.

Taip pat duomenų bazėje „GFXBench“ pažymima, jog „ASUS GameBox“ naudoja operacinę sistemą „Android 4.3 Jelly Bean“. Šiuo atveju labai tikėtina, kad komercinė žaidimo kompiuterio versija turės jau naujesnę operacinės sistemos versiją „Android 4.4 KitKat“.

Kada žaidimų kompiuteris „ASUS GameBox“ bus pristatytas viešai ir kokia bus jo kaina, kol kas nepranešama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(10)
(4)
(6)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: