Lėktuvų pilotai gaus papildytos realybės akinius  (2)

Nusileidimas – turbūt vienas sunkiausių ir sudėtingiausių darbų, kuriuos atlieka lėktuvo pilotas. Didžiąją dalį skrydžio lėktuvas skrenda, įjungus autopilotą, tačiau tupdyti lėktuvą ekipažui tenka savarankiškai. O jei tai vyksta, esant tankiam rūkui arba naktį?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nauji papildytos realybės akiniai Skylens sukurti būtent tam, kad pilotai galėtų saugiai nutupdyti avialainerį, rašo puslapis Gizmag.

Naujųjų akinių kūrėja, kompanija Elbit Systems, teigia, jog sistemą yra labai paprasta naudoti, ji neleidžia pamesti iš akiračio nusileidimo juostos. Skylens – tai ne tik mobilus ekranas, kuriame galima matyti visą reikiamą informaciją, tačiau ir skaičius bei specialiuosius ženklus. Dar daugiau, akinius galima gana lengvai prijungti prie jau turimų sistemų.

Gamintojas mano, jog jos papildytos realybės akiniai tinka naudojimui tiek dieną, tiek ir naktinių skrydžių metu. Tokiu būdu, jei pilotas neįsitikinęs dėl tūpimo saugumo (pavyzdžiui, dėl prasto matomumo), jam daugiau neteks sukti antrą, trečią ratą virš oro uosto. Teigiama, kad nauja sistema, priklausanti Clearvision EFVS produktų linijai, bus pradėta eksploatuoti 2016 m.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(0)
(8)

Komentarai (2)