Sukurtas 20 kartų greičiau įsikraunantis elektromobilių akumuliatorius (Video)  (9)

Kompanijai Power Japan Plus pavyko sukurti akumuliatorių Ryden, kuris gali įsikrauti 20 kartų greičiau, lyginant su įprastomis ličio jonų baterijomis. Ryden katodas ir anodas sukurtas iš anglies pluošto, iš čia kilo ir antrasis pavadinimas – Dual Carbon.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tradiciniuose ličio jonų akumuliatoriuose kaip katodas naudojami brangūs metalai (kobaltas, nikelis ir manganas), tuo tarpu anglies pluoštas yra labiau paplitęs, taigi ir ne toks brangus.

Ryden siūlo tą patį įkrovos tankį, kaip ir įprastos baterijos, todėl nuvažiuoti didesnį atstumą šis išradimas nepadės. Tačiau įkrovimas bus žymiai spartesnis: pavyzdžiui, jei Nissan Leaf akumuliatorius tenka įkrauti 4 valandas, tai su Ryden laiką galima sutrumpinti iki 12 minučių.

Kūrėjų teigimu, Ryden gali visiškai išsikrauti be didesnės žalos akumuliatoriui, tuo tarpu ličio jonų baterijos tokios prabangos neturi – speciali elektronika neleidžia joms pilnai išsikrauti. Galų gale, Ryden neperkaista ir negali sukelti elektromobilio gaisro, esant tam tikriems baterijos defektams.

Šiuo metu Power Japan Plus atitinkamas baterijas gamina medicinos ir kosmoso industrijai, tačiau pasiruošusi licencijuoti naują technologiją kompanijoms, kurios orientuojasi į kitas rinkas.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(39)
(1)
(38)

Komentarai (9)