Pažintis su „ASUS Chromebook“ kompiuteriais: ar išpildyta mažos kainos garantija? (Video)  (7)

Dar šių metų vasario mėnesį buvo paskelbta žinia, jog „ASUS“ nusprendė prisijungti prie „Chromebook“ šeimos ir pristatys savus kompiuterius su „Google Chrome“ operacine sistema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Planai tapo realybe ir jau galima įvertinti kompanijos pastangas. Šiuo metu pasirodė detali kainų ir parametrų informacija apie „ASUS C200“ bei „ASUS C300“, dirbančius su „Google Chrome“ operacine sistema

Šaltiniui „Promevo“ pavyko išsamiai susipažinti su modeliu „ASUS C300“ ir viešai pasidalinti kai kuriais įspūdžiais. Taigi, „C300“ turės 13,3 colių įstrižainės ekraną su 1366×768 px raiška, o svers 1,4 kg.

Kompiuterio „širdis“ – 2 branduolių 64 bitų „Intel Celeron N2830“ procesorius, dirbantis 2,16 GHz taktiniu dažniu. Automatiniu režimu galima paspartinti iki 2,41 GHz.

Bazinė „ASUS C300“ versija turės 2 GB operatyvinės atminties ir 16 GB flash atminties. Tačiau taip pat bus galima įsigyti modelių su 4 GB operatyvine atmintimi ir 32 GB flash atmintimi.

Be to, įdiegtas 2 diapazonų „Wi-Fi 802.11ac“ ryšio modulis, šalia jo darbuosis „Bluetooth 4.0“ modulis. Numatytos „HDMI“, „SB 3.0“, „USB 2.0“ jungtys ir SDXC atminties kortelių lizdas.

Pirmieji bandymai sako, kad kompiuterio produktyvumo lygis lenkia tokius analogus su ARM procesoriais, kaip „Samsung Series 3“ arba „HP Chromebook 11“, tačiau sistema vis tiek dirba lėčiau nei „Intel Celeron 2955U Haswell“.

Na ir žinoma, svarbiausias dalykas, skatinantis gamintojus išbandyti „Google Chrome“ operacinę sistemą – galutinė produkto kaina. Su šia operacine sistema nešiojamų kompiuterių kainos turėtų būti kur kas mažesnės, nei kainuoja analogiško našumo kompiuteriai su „Microsoft“ operacine sistema. Ir šias kainas jau galima palyginti.

Užsakymus kompiuteriui „C200“ jau priima el. parduotuvė „Amzon“ – joje jis kainuoja 250 $ (625 Lt). Vyresnįjį serijos „brolį“ – „C300“ galima užsisakyti Promevo el. parduotuvėje, o čia jis kainuoja 330 $ (825 Lt). Tai daug ar mažai? Spręskite patys, palygindami šiuos „Chromebook“ su dabartinėmis lietuviškomis „ASUS“ Ultrabook kompiuterių arba paprastų „ASUS" nešiojamų kompiuterių kainomis.

Kainų skirtumas akivaizdus, tad ne veltui „Chromebox“ kompiuteriams prognozuojama šviesi ateitis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(15)
(2)
(13)

Komentarai (7)