Programišiai rado būdą, kaip pratęsti „Windows XP“ palaikymą  (8)

Balandžio 8 dieną bendrovė „Microsoft“ nutraukė operacinės sistemos „Windows XP“ techninį palaikymą ir primygtinai paragino kompiuterių vartotojus pereiti prie naujesnių „Windows“ versijų. Nuo tos dienos „Microsoft“ atstovai reguliariai primena vis dar neatsisakiusiems „Windows XP“ apie kasdien didėjančias saugumo grėsmes, nes ši OS tampa nesaugi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau programišiai rado būdą, kaip, viena vertus, paklausyti „Microsoft“ patarimo, kita vertus, ir toliau saugiai naudoti XP. Šį metodą viešai pristatė svetainės „Betanews.com“ darbuotojas Wayne'as Williamsas. Jo pristatytas būdas leidžia „Windows XP“ techninį palaikymą prasitęsti net iki 2019 m. balandžio 9 dienos. Juo pasinaudoję „Windows XP“ vartotojai ir toliau gaus visus „Microsoft“ pateikiamus OS atnaujinimus. Šio triuko esmė ta, kad „Windows XP“ po modifikacijos atrodys kaip „Windows Embedded Industry“ (Windows Embedded POSReady) versija, kuri buvo išleista 2009 metais ir bus palaikoma iki 2019-ųjų. W. Williamsas praneša, kad reikia padaryti tam tikrus pakeitimus „Windows“ žurnale ( Windows Registry). Tie kompiuterių vartotojai, kurie nelabai yra apie jį girdėję, turėtų paprašyti pagalbos labiau išmanančių draugų ar kolegų, nes gali prisižaisti ir išvis sugadinti savo OS. Taigi, pasak W. Williamso, reikia sukurti tokį failą su .reg plėtiniu: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\WPA\PosReady] "Installed"=dword:00000001 Dvigubu pelės spragtelėjimu jį reikia paleisti „Windows Explorer“ programoje, ir bus padaryti atitinkami pakeitimai registre. Tai ir viskas, ko reikia. Po to, kai pasileis „Windows Update“, sistema aptiks keletą atnaujinimų, tokių, kaip parodyta ekrano nuotraukoje.

Du atnaujinimai yra skirti „Windows Embedded Point of Service“ ir „Windows POSReady 2009“, o likusieji - „Windows Server 2003“, kuris turi tą patį branduolį ir kitus komponentus, kaip ir „Windows XP“. Pasak W. Williamso, šis triukas veikia tik su 32 bitų „Windows XP“. Tačiau programišiai yra radę ir 64 bitų „Windows XP“ skirtą būdą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(144)
(12)
(132)

Komentarai (8)