Išskirtinai „Apple MacBook“ šeimos kompiuteriams sukurtos kitokios duomenų kortelės (Video)  (13)

„Transcend“ kompanija oficialiai pristatė unikalią SDXC atminties kortelių seriją „JetDrive Lite“, sukurtą išskirtinai „Apple“ nešiojamiems kompiuteriams „MacBook Air“ ir „MacBook Pro“ su Retina displėjumi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visi „Apple“ kompanijos gaminami nešiojami kompiuteriai „MacBook Air“ ir „MacBook Pro“ turi standartinį SDXC lizdą, skirtą išorinėms atminties kortelėms. Tokios atminties kortelės labai patogios, kai reikia dalintis informacija tarp skirtingų mobiliųjų įrenginių, tačiau turi ir savų trūkumų – pradedant standartinėmis SD atminties kortelėmis ir baigiant patobulintomis SDXC kortelėmis, visos jos įdėtos į kompiuterių lizdą, turi išsikišusią galvutę, kurią galima nesunkiai pažeisti nešiojamo kompiuterio transportavimo atveju. Tai viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl išorinės atminties kortelės yra laikomos ne kompiuterių lizduose, kaip kad pavyzdžiui, skaitmeniniuose fotoaparatuose, o atskiruose dėkliukuose. Tačiau tai yra labai nepatogu – jei išorinės duomenų kortelės dažnai prireikia, tenka nuolatos atkreipti dėmesį, ar jos nepamiršote įsidėti į nešiojamo kompiuterio krepšį ar kišenę. Būtų kur kas paprasčiau, jei duomenų kortelė taptų neatsiejama nešiojamo kompiuterio dalimi – kur su Jumis keliauja nešiojamas kompiuteris, ten garantuotai bus ir duomenų kortelė. Sukurtos SDXC kortelės „JetDrive Lite“ yra tokių matmenų, jog įkišamos pilnai į SDXC lizdą ir išorėje nelieka jokios išsikišusios galvutės. Naudojant tokias korteles atrodo, jog nešiojamų kompiuterių „MacBook Air“ ar „MacBook Pro“ su Retina displėjumi SDXC lizdas tiesiog uždengtas dangteliu. Duomenų kortelėse „JetDrive Lite“ naudojama flash atmintis, pagaminta pagal MLC technologiją, kuri užtikrina, jog duomenų skaitymas gali vykti iki 95 MB/s greičiu, o duomenų įrašymas – iki 60 MB/s greičiu. Be to, „Transcend“ kompanija garantuoja, jog „JetDrive Lite“ duomenų kortelės visiškai nebijo panardinimo į vandenį. „MacBook Air“ su 13 colių įstrižainės ekranu savininkai galės įsigyti „JetDrive Lite“ duomenų korteles su 64 GB arba 128 GB talpa. Tokios pat talpos duomenų kortelės bus prieinamos ir 15“ įstrižainės nešiojamo kompiuterio „MacBook Pro“ su Retina displėjumi savininkams. O štai 13“ įstrižainės „MacBook Pro“ su Retina displėjumi savininkams pasirinkimas mažesnis – bus prieinamos 64 GB talpos kortelės. Svarbu atkreipti dėmesį, jog renkantis „JetDrive Lite“ korteles reikia atkreipti dėmesį į nešiojamų kompiuterių „Apple MacBook“ išleidimo metus – nuo to priklauso kortelės matmenys. Tolesnėje lentelėje matyti, kokios „JetDrive Lite“ korteles tinka konkretiems „MacBook Air“ ir „MacBook Pro“ su Retina displėjumi modeliams.

Kas liečia naujų kortelių kainas, tai be mokesčių ir antkainių jos skelbiamos tokios – 64 GB talpos kainuos 50$ (125 Lt), o 128 GB talpos – 100$ (250 Lt).

Galite palyginti, kiek Lietuvoje kainuoja įprastinės 64 GB talpos ir 128 GB talpos SDXC kortelės su išsikišančia galvute. Kaip matyti, naujasis sprendimas pagal kainą nebus labai išskirtinis, nors ir į pigiausius variantus ir nepretenduoja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(12)
(19)
(-7)

Komentarai (13)