Pirmą kartą pademonstruota „CarPlay“ technologija (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Paprastas_zmogus 2014-06-08 10:01
Pirmą kartą CarPlay buvo pademonstruota prieš du mėnesius. Operatyviai
Shinigami 2014-06-08 11:57
Iš įdėto video nieko labai naujo ne pastebėjau. Mano bendradarbis turi mašina kurios valdymo skyde integruota laisvų ranku įranga. Todėl gali prijungti bet kuri telefoną su bluetooth rišiu. Ir kai kas nors paskambina galima atsiliepti net neliečiant telefono bei automatiškai išjungiama radija, o baigus kalbėti vėl įjungiama. Tas pats ir su muzika. Žinoma, navigacija ne įdiegta nes nėra ekrano (tik radijos ekranas). Čia greičiausiai žaidžia tik su Apple logotipu. Kelia savo pardavimus naudodami Apple vardą. Kaip ir neseniai čia buvusi SD kortelė. Ar visa kita krūva Apple produkcijos priedų kurie tinka daugeliui kitu įrenginių. Bet rašo tik Apple vardą.
Paprastas_zmogus 2014-06-08 12:10
Tai, ką tu čia pasakojai yra tiesiog laisvų rankų įranga ir tiek. CarPlay yra praktiškai visų telefonų funkcijų perkėlimas į automobilio dashboard'ą padarant jų valdymą tinkamu naudoti automobilyje. Mano žiniomis niekas nėra nieko panašaus išleidęs.
kassu 2014-06-08 12:25
Juokdarys pilna grotuvu ir su WIN ir su Android.
Paprastas_zmogus 2014-06-08 12:41
Gal tu man, juokdariui, tuomet galėtum parodyti?
kassu 2014-06-08 12:56
Juokdarys pilna grotuvu ir su WIN ir su Android. https://www.youtube.com/watch?v=S9VMqqufwis Ir tai 2013 metai Android http://www.aliexpress.com/item/100-Andr ... 65632.html
Paprastas_zmogus 2014-06-08 13:34
Kad žmogau, čia yra visiškai skirtingi dalykai. Tu čia man rodai įrenginius, kuriuose tiesiog įrašyta Android ir Windows... Eik pasigūglink CarPlay, nes matosi, kad net nelabai suvoki, kas ir kaip skiriasi.
Simplicity 2014-06-08 13:45
Aš manau, kad šitą daiktą ES uždraus anksčiau nei jis pasirodys masinėje gamyboje, o jei ir leis, tai galimybės skambinti, siųsti žinutes ir naršyti internete bus gamykliškai atjungtos. Nereikia nė to CarPlay, keliai pilni atsilupėlių, kurie sėdėdami prie vairo įsigudrina žinutes rašyt ar facebooke sėdėt. Pamatei automobilį, kuris juostoj niekaip neįsitenka ar nesugeba pastovaus greičio palaikyti, tai pasivijęs pamatysi jog nosis ne į kelią, o tarp kojų įsmigus.
kassu 2014-06-08 14:02
Nu tada paiškink man kuo carPlay "aukštesnis" už tuos NONNAME įrenginius (išskytus N kart didesnę kainą) Aišku reikia džiaugtis ir mažais pasiekimais.
lexicon_ave 2014-06-08 14:22
O kodel turetu atjungt skambinimo funkcija? Pas mane automobilyje yra gamykline bluetooth sasaja ir masinos multimedijos valdymas balsu, todel norint paskambint nereikia net nieko spaust, priimant skambuti visas atsiliepiu mygtuku ant vairo, audio sistema automatiskai nutyla, tai koks cia pavojus? Nemanau, kad Apple padarys komplikuota valdyma, kai ju arkliukas yra paprastas ir aisku valdymas ir vartotojo sasaja.
Paprastas_zmogus 2014-06-08 15:01
Sudėtinga lyginti, kuris yra geresnis, nes tai yra visiškai kitokiu principu veikiantys dalykai. Jei pats prieš komentuodamas bent pasidomėtum apie ką šneki, tai nekiltų ir tokių durnų klausimų.
Simplicity 2014-06-08 15:27
Gerai, prašau paaiškinti kaip padidėja saugumas, jei žvilgsnis nuo vieno ekrano yra perkeliamas prie kito? (Šiaip, net ir arkliui turėtų būti aišku, kad žiūrėdamas į vienokį ar kitokį ekraną tu tuo metu į kelią nežiūri.) Kalbant apie skambinimo funkciją, tai jau dabar einama prie tokių absurdų, kai yra ruošiama dirva net ir pokalbių naudojant laisvų rankų įrangos uždraudimui. (Žinoma, kol kas visa tai yra tik kalbų lygyje.) p.s. Ir tik Paprastas_zmogus gali telefoną (būtinai Apple) prilyginti saugos diržams. Kitąkart vairuodamas saugos diržo gali ir nesisegti,— jį tau atstos iPhone telefonas baltinių ar švarko kišenėje. (Saugumą padidinsi ant kelių pasidėjęs MacBook Air ar Pro.)
Paprastas_zmogus 2014-06-08 15:31
Saugumas padidėja tada, kai visas (beveik) telefono funkcijas galima valdyti balsu ir balsu gauti feedback'ą iš telefono. Aišku kartais vis dėl to būtina į ekraną pažiūrėti, bet tada jau geriau žmogus ir žiūri į automobilio dashboard'ą, nei kad į telefoną, taip savo akis dar toliau atitraukdamas nuo kelio.
Creatium 2014-06-08 15:53
Nežinantiems pristatysiu CarPlay funkciją, mat matau, jog čia kone visi net nesidomėjot ir rašinėja po to iš lempos nesąmones. CarPlay sistema skirta telefono funkcijoms suteikti automobiliui. Ir tą daryti neįrašinėjant kažko, nedarant kažkokių setupų didelių ir nemaigant ekrano pirštais. Taip, valdymas sensoriniu ekranu iš telefono persikelia į ekraną. Tačiau visos valdymo galimybės suteikiamos per Siri, taigi vien tik balsu. Tad telefono funkcijos perkeliamos į automobilį, vairuotojui suteikiant galimybes jomis naudotis visiškai nežiūrint į ekraną ir neliečiant jokių mygtukų. Kuo tai pranašiau negu tiesiog telefonas ar navigacija, tai aiškint turbūt jau nebereikia.
Simplicity 2014-06-08 16:26
Ką su jumis dviem Apple fanboy'ais daryt? Ar aš sakau, kad tas Apple CarPlay iš esmės yra blogas daiktas? Aš tik sakau, kad textinimas ir naršymas internete greičiausiai bus atjungti, nes tai nukreipia vairuotojo dėmesį nuo pagrindinio darbo— kelio stebėjimo. Jei jau dabar neleidžia vairuojant laikyti telefono rankose (o Airijoje, ir laikyti telefono ant priekinės keleivio sėdynės), tai kodėl turėtų leisti vairuotojui susirašinėti ir naršyti internete naudojant kiek kitokią sąsają? Kuo žiūrėjimas į prie vairo įtaisytą ekraną yra saugesnis už žiūrėjimą sau tarp kojų ar pasidėjus telefoną ant prietaisų skydelio? p.s.
Paprastas_zmogus 2014-06-08 16:53
Tai gal tuo, kad sau į klyną žiūrint tu daug blogiau/mažiau matai kelią?
Stipa 2014-06-08 17:06
Vienintelis čia protingas žiūriu Simplicity. Pasidomėkit kiti rašydami, kiek saugus telefoninis pokalbis laisvų rankų įranga. Atsakymas bus visiškai nesaugus. Tas pats ir su žvilgsnio nukreipimu ir tai nesvarbu ar tu žiūrėsi į prietaisų skydelį ar į telefoną.
Shinigami 2014-06-08 17:54
Kaip jau dauguma pastebėjo, bet koks vairuotojo nukreipimas nuo kelio kai važiuoja yra nesaugus. Nes paprasčiausiai koncentracija į kelia sumažėja. Todėl jei per kels AngryBirds į mašinos skydelį ir ji bus galima valdyti balsu, tai vairavimą padarytu labai nesaugių. Todėl visa tai bus arba nenaudojama arba išvis uždrausta. Vieninteliai dalykai ką vairuotojas gali daryti 1) Laisvų rankų įranga (kol dar ji ne uždrausta). 2) Klausyti muzikos 3) Navigacija. Visa kita vairuotojui yra nereikalinga, + sukelia pavojų saugumui. Todėl prie automobilio skydelio junk ką tik panorėjęs, kad ir super kompiuterį. Vis tiek naudosi tik tuos 3 dalykus. Pirmi du jau seniai yra integruoti į automobilio skydelį. Trečias yra patogesnis aukščiau automobilio skydelio. Todėl daug naudos nematau iš šio dalyko. Tik Apple vardo panaudojimą, kad galėtu parduoti daugiau automobilių tokiems kaip Paprastas_zmogus ir Creatium. Kuriems rupi tik Apple logo, ir viskas kas su juo yra nuostabu, inovatoriška ir t.t. O šiaip, kas tas CarPlay supaprastinus? Kompiuteris prie kurio prijungus telefoną, jis perima telefono funkcijas. Ar kažkur tai tik negirdėta? Ubuntu phone?
bala 2014-06-08 18:01
Sujungus Creatium ir Simplicity atsakymus, man kyla klausimas - o kam iš viso mašinoj ekranas? Komandos ir atsakas balsu, nebus ekrano - nebus kur žvilgsnį nukreipti.
Paprastas_zmogus 2014-06-08 18:02
Keisti jūs žmonės... Kažkas bando padaryti telefono naudojimą automobilyje saugESNIU sukuriant kažką, kas leistų kuo mažiau žiūrėti į ekraną ir kažką maigyti rankomis... O čia matai žmonės svaigsta apie Angry Birds ir marketingą... "Nežinau, kas tai yra, bet komentuoju ir dar kitus įžeidinėju". Tokius "genijus" tikrai norisi pasiųsti ant trijų raidžių