Viename iš Čikagos dangoraižių sumontuoti „krentantys“ langai (Video)  (2)

Aukščiausi Čikagos dangoraižiai tarpusavyje konkuruoja, kuris iš jų pritrauks daugiau turistų. Džono Henkoko centras – tai 100 aukštų dangoraižis, virš žemės paviršiaus iškilęs 344 metrus. Nuo šiol jį lankantys žmonės galės pasinaudoti neįprastu atrakcionu – pamatyti miesto panoramą pro „krentančius“ langus, rašo „Gizmodo“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atrakcionas atidarytas 94 aukšte (apžvalginių aikštelių yra ir kituose aukštuose, tačiau ši – viename aukščiausių). Trys hidrauliniai siurbliai judina sekciją, sudaryti iš aštuonių plieninių rėmų, paversdami ją virš miesto 30 laipsnių kampu.

Kol kas žmonės savo kūno svorį išlaiko laikydamiesi už stiklų šonuose sumontuotų turėklų, tačiau ateityje pasirodys ir saugos diržai, kurie leis pakibti virš miesto. Kanadiečių dizaineris Džonas Peronto – pastarojo projekto autorius – tikina, kad konstrukcija yra labai patikima ir visiškai saugi.

Bilietas į tokį atrakcioną kainuoja penkis JAV dolerius (apie 12,5 lito), taigi ne taip jau ir daug už galimybę tam tikrą laiką saugiai pakyboti virš vieno Čikagos centro.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(14)
(14)
(0)

Komentarai (2)